Poďme sa báť... Pálffyovský kaštieľ v Malackách pozýva na strašidelné prehliadky

pt, TASR, 8. októbra 2019 o 05:11

Hodinka strachu, na ktorú sa len tak nezabudne. Malacky pripravili na víkend pre deti jesennú atrakciu – strašidelné prehliadky.

Kaštieľ postavili v prvej polovici 17. storočia, Pálffyovci tu žili 300 rokov. V roku 1918 odišli poslední šľachtici do Rakúska.

Foto: mesto Malacky

Uskutočnia sa v piatok a v sobotu popoludní. Pre záujemcov budú pripravené štyri trasy a celkovo dvanásť stanovíšť, na ktorých zažijú chvíle napätia. Jedna prehliadka trvá 60 minút a vhodná nie je pre najmenšie deti.

Usporiadatelia odporúčajú minimálny vek šesť rokov.

Prehliadky sa začínajú v piatok o štvrtej popoludní, ďalšie sú o 17.15, 18.30, 19.45 a posledná o deviatej večer. V sobotu sa začne ešte za svetla, o druhej popoludní. Nasledujú vstupy 15.15, 16.30, 17.45, 19,00 a 20.15.

Kapacita každej prehliadky je obmedzená na maximálny počet 240 účastníkov, upozorňujú organizátori. Vstupné je v predpredaji 6,50 eura, na mieste o dve eurá viac, nie je však zaručené, že bude voľná kapacita.

Pre deti sú pripravené aj tvorivé dielne, budú si v nich môcť napríklad vyrobiť strašidelné masky a prehliadku absolvovať v nich.

Kaštieľ v Malackách slúžil kedysi ako panské sídlo šľachtickej rodiny, neskôr študentská ubytovňa, nemocnica, využívala ho armáda aj bezdomovci. Od roku 2007 patrí k mestu, je čiastočne zrekonštruovaný a otvorený pre verejnosť. Za toto úsilie získalo mesto cenu ministerstva kultúry.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >