Po nehode nafukovacieho hradu zomrelo už druhé dieťa

TASR, 11. januára 2022 o 04:15

Štvorročné dievčatko podľahlo zraneniam, ktoré utrpelo pri minulotýždňovej nehode nafukovacieho hradu vo východnej časti Španielska.

Zomrelo i druhé dieťa.

Foto: Shutterstock.com

Je to už druhá obeť tejto tragédie, informovala agentúra AFP. Dievča zomrelo v nedeľu na jednotke intenzívnej starostlivosti, kam ho previezli po tom, ako pri nehode utrpelo silný úder do hlavy, píše na svojej webovej stránke španielsky denník ABC. „Smútime nad smrťou druhého dievčatka, ktoré bolo po nehode v nemocnici vo vážnom stave,” napísala v oznámení radnica v Mislate.

Nešťastie sa stalo na trhu v tomto meste, susediacom s Valenciou. Silný vietor zdvihol skákací hrad do vzduchu, do výšky niekoľkých metrov. Polícia začala vyšetrovanie, aby zistila, či nafukovací hrad spĺňal bezpečnostné predpisy. Prvou obeťou sa stalo osemročné dievčatko, ktoré zraneniam podľahlo na druhý deň. Ďalších sedem detí utrpelo zranenia.

Mesto po smrti druhej obete vyhlásilo trojdňový smútok a do stredajšieho poludnia zrušilo všetky oficiálne podujatia. „Aký veľký žiaľ! Napriek mimoriadnemu úsiliu zdravotníkov zomrelo druhé dievčatko zranené na trhu,” napísal na Twitteri starosta Mislaty Carlos Bielsa.

Minulý mesiac zahynulo šesť detí na austrálskom ostrove Tasmánia, keď vypadli z veľkého nafukovacieho hradu, ktorý na oslave konca školského roka prudký nápor vetra zdvihol do výšky.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >