Päť nádherných dekorácií s mušľami. Zvonkohra či svietnik... Uchovajte si spomienky na leto!

Gabriela Bachárová, 1. septembra 2019 o 04:31

Leto pomaly končí, ale spomienky naň si môžete uchovať aj v zime. Ak máte tvorivého ducha a priviezli ste si z prázdnin mušle, piesok a kamienky, môžete si krásne dni strávené pri vode pretvoriť do jedinečných dekorácií.

Spomienky na leto pri mori si uchovajte s pomocou krásnych dekorácií z mušlí.

Foto: Shutterstock.com

1. Pieskový obrázok

Budete potrebovať piesok (od mora alebo postačí aj ten „náš“, suchozemský), kamienky, malé mušle, tvrdý papier, kelímok, temperové farby, štetec, vatu a silné disperzné lepidlo. Na začiatku si ofarbite piesok. V kelímku rozpustite temperovú farbu, vsypte doň piesok a asi päť minút otáčajte. Potom nechajte odstáť asi 15 minút. Piesok preceďte, položte na papier na pečenie, vložte na plech a pri 80 stupňoch sušte. Môžete použiť len jednu farbu, ale aj viac, podľa vášho výberu. Zatiaľ čo sa piesok suší, rozvrhnite si obrázok, môžete si ho predkresliť ceruzkou. Na papier potom rozotrite lepidlo, sypte naň farebný piesok a ukladajte kamienky a mušle. Tie budú lepšie držať, ak ich zvnútra polepíte vatou. Vzniknutý obrázok si môžete zarámovať alebo položiť len tak na poličku.

2. Šperk pre morskú vílu

Budete potrebovať menšie mušle, šnúrku a farebné drevené či sklenené gorálky, vatu, jednofarebnú látku, najlepšie vo farbe rovnakej ako sú mušle, a lepidlo. Mušle „vymažte“ lepidlom a vyplňte vatou. Na to nalepte kúsok látky, ktorý okolo mušle obstrihnite. Potom na šnúrku navliekajte gorálky. Na miestach, na ktorých chcete mať mušle, šnúrku prilepte k látke.

3. Rámček s mušľami

Krásne fotografie z dovolenky si môžete vložiť do štýlových rámčekov, ktoré oblepíte mušľami. Na pomoc si zoberte silné lepidlo. Okrem mušlí môžete použiť aj kamienky, perličky alebo trblietky.

4. Pôvabná zvonkohra

Ak ste si priviezli od mora mušle, ktoré majú dierku, môžete si vyrobiť prekrásnu zvonkohru. Mušlí budete potrebovať minimálne dvadsať. Naviažte ich na štyri či päť tenších povrazov. Mušľu vždy zaveste aj na spodnú časť povrazu, kde bude pôsobiť ako závažie. Povrazy upevnite na konár a zaveste do okna, na terasu či na strom na záhrade. Keď zafúka vietor, zvonkohra bude krásne hrať a pripomenie vám príjemné dni strávené pri mori.

5. Originálny svietnik

Dni sa už čoskoro začnú krátiť a bude treba veľa optimizmu, aby sme prežili chladnejšiu časť roku. Pomôcť vám v tom môže originálny svietnik, ktorý si vytvoríte z väčšej dózy a menšieho skleneného pohárika, ktorý vložíte dovnútra dózy. Do pohárika vložte sviečku, ktorú zaťažte pieskom alebo kamienkami. Medzi dózu a pohárik vsypte ďalšie kamienky a mušle a máte krásnu jesennú dekoráciu do bytu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >