Opitý muž posadil na sedadlo spolujazdca trojročné dieťa, mama bola pod vplyvom omamných látok doma

gb, 8. januára 2021 o 03:43

Polícia rieši šoféra, ktorý mal v krvi 1,71 promile alkoholu a neváhal na sedadlo spolujazdca posadiť len trojročného chlapca. Jeho počínanie našťastie neviedlo k dopravnej nehode, bude sa však spovedať z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Polícia chytila opitého muža s malým chlapcom na sedadle spolujazdca.

Foto: Polícia SR (ilustračná fotografia)

Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková informovala, že policajti sa rozhodli pre kontrolu vodiča Octavie, ktorý prechádzal po Hradskej ulici smerom na Stavbársku, pričom nepoužil smerovku a bezdôvodne zrýchľoval: „V aute sa nachádzal vodič a na sedadle spolujazdca sedel 3-ročný chlapec. Policajti spozorneli, keď počas kontroly zacítili zápach alkoholu. Vodiča preto vyzvali k dychovej skúške, ktorá ich podozrenia potvrdila. Vodičovi v dychu namerali 0,85 miligramov na liter alkoholu, čo predstavuje 1,71 promile. Aj výsledok opakovanej skúšky bol pozitívny."

Na základe týchto skutočností bol muž spolu s dieťaťom eskortovaný na policajné oddelenie. Čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny mu hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na dva roky.

Keďže vodič bol priateľom matky dieťaťa, policajti kontaktovali matku trojročného chlapčeka. Tá však na telefonáty nereagovala, preto ju kontaktovali osobne na adrese jej pobytu. V dome policajti zistili, že matka bola pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok a nie je schopná starostlivosti o dieťa. Podmienky v dome neboli vhodné pre maloleté dieťa, dom bol bez okien a v jeho priestoroch bolo porozbíjané sklo a špina. O zistených skutočnostiach policajti vyrozumeli pracovníkov sociálnej kurately Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, ktorí dieťa prebrali do svojej starostlivosti.

„Je šťastím, že tento vodič nespôsobil dopravnú nehodu, ktorá mohla zanechať následky na jeho živote alebo na živote a zdraví maloletého chlapca. Vodiči, nehazardujte a za volant nikdy nesadajte pod vplyvom alkoholu. Ste zodpovední za seba aj za posádku auta," varuje polícia.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >