Nový rodinný seriál „Mami, kúp mi psa“ štartuje na obrazovkách už 4. septembra

TASR, 31. augusta 2021 o 04:00

Mami, kúp mi psa je názov nového rodinného seriálu, ktorý od 4. septembra prinesie na obrazovky v rámci detského programového bloku verejnoprávna Jednotka.

Nový seriál poteší celú rodinu.

Foto: RTVS

Réžie seriálovej novinky, ktorá poukazuje na problematiku medzigeneračných vzťahov a neustále hľadanie ciest spoločného fungovania, sa ujal český filmár Bohdan Sláma, držiteľ dvoch Českých levov.

Pôvodný koprodukčný seriál RTVS nakrútili na motívy rovnomennej knihy úspešnej detskej autorky Zuzany Štelbaskej. „Ide o pútavý príbeh 11-ročného Ondreja na ceste k naplneniu jeho najväčšieho sna - mať vlastného psa," približuje verejnoprávna televízia nový seriál, ktorý „upozorňuje aj na dôležitú myšlienku, že pes nie je hračka, ale rovnocenná živá bytosť, ktorú treba rešpektovať, ľúbiť a v neposlednom rade sa o ňu starať".

Ondrej (Benjamín Lacko) je mestský chlapec, ktorý žije so svojou mamou (Zuzana Šulajová). Tá syna počas leta prvýkrát plánuje poslať na prázdniny k starému otcovi (Ivan Romančík). Myšlienka leta prežitého na vidieku sa zdá byť pre Ondreja peknou nudou a dedko jemne otravným.

Ukáže sa však, že bývalý veterinár žije v malej obci vcelku zaujímavým životom. Okrem iného vypomáha tete Danici (Zuzana Kronerová), ktorá prevádzkuje psí útulok. Ondrej sa tak na vidieku dostane k svojim vytúženým psíkom, ale nadviaže aj nové priateľstvá.

„Verím, že seriál svojím zameraním na realitu a neprikrášľovanie sveta, v ktorom žijeme, osloví divákov, naším spoločným cieľom bolo, aby seriál pozerali deti spoločne so svojimi rodičmi a starými rodičmi," hovorí za tvorcov producentka seriálu Tina Diosi.

Réžiu mal v rukách český filmár Bohdan Sláma, držiteľ dvoch Českých levov na Slovensku nakrúcal prvýkrát. „Problémy a situácie, ktoré prežívajú detskí hrdinovia, sa týkajú aj hrdinov dospelých," uviedol k rodinnému seriálu. „Katalyzátorom vzťahov medzi ľuďmi sa v jednotlivých epizódach stávajú situácie psích hrdinov. Starostlivosť o nich nastoľuje témy zodpovednosti za slabšie bytosti, ktorej sa musia učiť nielen detskí, ale aj dospelí protagonisti," dodal.

V seriáli diváci uvidia aj Michala Kubovčíka, spomedzi detských hercov tiež Marcela Chlpíka, Sáru Tomolovú či Andreasa Lehotského. Prvú časť si môžu pozrieť v sobotu 4. septembra o 10.15 h na Jednotke.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >