Nová vedomostná hra Kde je to? Umiestnite na slepú mapu slovenské mesto či pohorie

TASR, 29. novembra 2020 o 04:20

V úlohe podobnej, ako bývajú slovenskí herci či speváci v šou Milujem Slovensko, sa môžu ocitnúť vďaka novej vedomostnej hre Kde je to? aj ostatní Slováci.

Nová vedomostná hra Kde je to?

Foto: dajama.sk

Aj jej princípom je umiestniť na slepú mapu podľa indícií slovenské mesto, pohorie či jazero. Má hraciu úroveň pre deti i dospelých. Hru vydalo vydavateľstva Dajama.

Miesta sa snažia hráči uhádnuť na základe troch indícii, ktoré sú zoradené od najťažšej po najľahšiu. „Pre deti má hra kartičky s otázkami pre 132 lokalít. Keďže táto verzia nadväzuje na učebné osnovy základných škôl, hra je vhodná aj ako učebná pomôcka, najmä pri výučbe vlastivedy a zemepisu. Prepája fakty a zaujímavosti spojené so slovenskými lokalitami, čím podporuje analytické myslenie," uviedla pracovníčka PR oddelenia vydavateľstva Dajama Daniela Kollárová.

Pre dospelých má hra 480 lokalít, dohromady je to 1 500 indícií, ktoré hráčov prevedú 600 lokalitami Slovenska. Obsahuje tiež fotohádanky a kartičky, na základe ktorých hráči pátrajú po najväčších slovenských krajoch a okresoch, najdlhších riekach či najvyšších pohoriach.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >