Nemocnica vo Svidníku oceňuje hospitalizované deti za statočnosť, rozdáva im medaily

gb, 10. apríla 2019 o 05:08

Každého detského pacienta, ktorý bol hospitalizovaný vo svidníckej nemocnici, pri prepustení do domáceho liečenia ocenia za statočnosť, ktorú prejavil v nemocnici. Domov si tí najmenší odnesú medailu.

Medaila za statočnosť.

Foto: Svet zdravia

„Pre väčšinu z nás je hospitalizácia v nemocnici náročná, bez blízkych a so zdravotným problémom. Ešte o niečo horšie to znášajú deti, pre ktoré je priestor nemocnice nový a môže na nich pôsobiť stresujúco. Nachádzajú sa v cudzom prostredí a musia podstupovať vyšetrenia, ktoré sú pre nich zaťažujúce a nikdy predtým ich nezažili,“ hovorí Ivana Vojtašeková, sociálna pracovníčka a koordinátorka dobrovoľníckeho projektu Krajší deň vo svidníckej nemocnici.

Takto vyzerá medaila za statočnosť.

Foto: Svet zdravia

Keďže všetky hospitalizované deti preukazujú svoju maximálnu statočnosť, nemocnica s dobrovoľníkmi sa ich rozhodla odmeniť medailou za statočnosť. Už pri prvom odovzdávaní medaily sa personál stretol s veľkým úspechom u  detských pacientov.

Dobrovoľníci v rámci projektu Krajší deň pôsobia vo svidníckej nemocnici od jesene minulého roku. Pomáhajú detským a starším pacientom spríjemniť im chvíle strávené v nemocnici. Prečítajú im noviny, vypočujú trápenia, zahrajú sa spoločenské hry alebo len budú mlčky na blízku. Celý priebeh návštevy je pritom prispôsobený predstavám a zdravotnému stavu pacientov. Ambasádorom Krajšieho dňa vo Svidníku je spevák Tomáš Bezdeda.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >