Nasťa Kuzminová je krstnou mamou losíčatka Helgy, pozrite sa, ako oslavovali prvé narodeniny

pt, 28. mája 2019 o 06:01

Viete o tom, že na Slovensku máme losy? Druhé losíča sa narodilo po viac než tristo rokoch vlani v máji vo Zveroparku na Revištskom Podzámčí. Volá sa Helga a má slávnu krstnú mamu - Nasťu Kuzminovú. Tá nechýbala na jeho nedávnej oslave prvých narodenín.

Nasťa Kuzminová má k losom blízko, pripomínajú jej rodný kraj.

Foto: Zveropark na Revištskom Podzámčí

Helga, rovnako ako prvé losíčatko, sa narodila vo Zveroparku pri Žarnovici 16. mája 2018. Oslavovalo sa o niečo neskôr, priamo vo Zveroparku, a to aj za prítomnosti majsterky sveta a šesťnásobnej olympijskej medailistky v biatlone Naste Kuzminovej, ktorá má po skončení športovej kariéry teraz viac času. Štvornohé krstniatko prišla pozdraviť a podporiť aj so svojimi deťmi, 12-ročným Jelisejom a štvorročnou Olíviou.

O tortu na počesť Helgy bol veľký záujem.

Foto: Zveropark na Revištskom Podzámčí

,,Som vám veľmi vďačná že ste dnes tu, a že môžeme zablahoželať losíčatku Helge, ktorá v podstate už rok strávila vzácnosťou svojho života,“ prihovorila sa Nasťa prítomným.

Losíčatku priniesla užitočnú kyticu, plnú dobrôt. S rodinou jej zaželali jej veľa zdravia, šťastia a lásky, k čomu Helgu už predurčuje aj samotné meno. Helga totiž znamená práve zdravie, šťastie.

Nasťa s kyticou pre Helgu.

Foto: Zveropark na Revištskom Podzámčí

K losom má Nasťa zvlášť blízko, pochádza z Ťumenu v západnej Sibíri, kde ich možno často stretnúť. „U nás doma, v západnej Sibíri, som ich počas tréningov v prírode stretala často a hodne. Tamojšie lesy sú totiž bohaté na zvieratá,“ povedala.

Helga, druhé losíča narodené na Slovensku po 300 rokoch.

Foto: Zveropark na Revištskom Podzámčí

K narodeninám dostala Helga tiež tortu, z ktorej mohli ochutnať aj samotní návštevníci Zveroparku.

Los je zviera, ktoré vo voľnej prírode žije na severe, predovšetkým v Škandinávii aj na Sibíri. Dorastá do výšky 1,5 až dva metre, dĺžku dosahuje 2,4 až 3,2 metra. Dožíva sa 15 až 25 rokov, samec môže vážiť až 700 kíl, samica o polovicu menej.

Helga si s mamou pochutnali na slávnostnej kytici.

Foto: Zveropark na Revištskom Podzámčí

Nasťa Kuzminová pri svojom krstniatku.

Foto: Zveropark na Revištskom Podzámčí





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >