Naozaj netradičná škôlka. Už odmalička v nej deti učia zručnosti, ktorá chýba aj mnohým dospelým

TASR, 20. februára 2024 o 05:59

Čo sa v mladi naučíš... Zrejme toto si povedali pedagógovia materskej školy v Prievidzi, kde deti začali učiť niečomu, čo neovládajú ani všetci dospelí.

V škôlke sa snažia deti odmalička rozvíjať tzv. mäkké zručnosti. Ilustračné foto.

Foto: shutterstock

Deti v škôlke na Malonecpalskej ulici sa učia podnikavosti. A to v rámci programu Lucy a Leo – podnikavci zo škôlky. „Cieľom programu je výchova k podnikavosti a rozvoj jej kompetencií potrebných pre udržateľný aktívny život v rýchlo sa meniacich podmienkach profesijného a osobného života,“ vysvetlila Lenka Holíková, lektorka vzdelávacej spoločnosti, ktorá program vedie.

Prievidzská škôlka sa uplynulý týždeň stala jednou z 11 na Slovensku, ktorá s programom začala. U detí má rozvíjať tzv. mäkké zručnosti – sebauvedomenie a sebarozvoj, tímovú spoluprácu, komunikačné zručnosti, kreatívne myslenie, emocionálnu inteligenciu a bádateľstvo.

„V našej škole podporujeme profesijný rozvoj pedagogických zamestnancov a sústredíme sa hlavne na rozvoj zručností potrebných pre 21. storočie,“ vysvetlila riaditeľka školy Ľubomíra Holíková. V minulom aj tomto školskom roku absolvovali všetci pedagógovia aktualizačné vzdelávanie s témami inklúzie, rozvoja detských zručností, kreativity a efektívnej komunikácie a inovačné vzdelávanie Akadémia zručností pre 21. storočie.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >