Najlepšia oslava narodenín! 7 tipov na zábavné detské hry u vás doma

Gabriela Bachárová, 25. septembra 2019 o 05:08

Chcelo by vaše dieťa osláviť narodeniny spolu so svojimi kamarátmi, ale organizovaná oslava niekde v detskom centre vám pripadá pridrahá a neosobná? Zorganizovať party u vás doma nemusí byť tak zložité. Kľúčom k úspechu je okrem občerstvenia aj zásoba zábavných hier, aby sa deti nenudili. Ponúkame vám sedem skvelých tipov.

Detská oslava sa vydarí, ak deťom vymyslíte zábavné hry.

Foto: Shutterstock.com

Aké písmeno som?

Vhodné pre deti, ktoré už poznajú abecedu. Rozdeľte oslavujúcich do dvojíc a pošepkajte im alebo na papier napíšte vybraté písmeno. Deti sa potom snažia rukami a nohami písmeno stvárniť a ostatní vo dvojiciach hádajú. Ktorá uhádne, predstavuje ďalšie písmeno.

Balónik, nepadaj!

Veľmi obľúbená a na priestor nenáročná hra. Na žiadnej detskej oslave nesmie chýbať hudba a tanec. Deti sa rozdelia do dvojíc, každá dostane nafúknutý balónik. Vyhrá tá dvojica, ktorá ho dokáže na svojich telách udržať čo najdlhšie bez padnutia či prasknutia. Najskôr môžete balónik deťom vložiť medzi brušká, v ďalšom kole medzi čelá, hrudník, stehná či kolená.

Balóniky vo vzduchu

Ak máte doma trochu viac priestoru a pozvaných detí nie je veľa, vyskúšajte variantu hry s balónikom. Každé dieťa dostane svoj vlastný a ten sa snaží udržať „pinkaním si“ vo vzduchu. Nesmie mu spadnúť na zem ani prasknúť. Vyhráva ten, kto zostane s balónikom posledný.

Maľovanie na tvár

Stávkou na istotu bude maľovanie na tvár. Na trhu existujú farby vhodné na tento účel. Nemusíte byť Rembrandt, aby ste na detských tváričkách vyčarovali veselé zvieratká alebo romantické kvetinky. Budú nadšené!

Rozcvička vo dvojici

Trochu pohybu neuškodí ani na detskej oslave. Jeden z dvojice predstavuje zrkadlo. Robí rôzne pohyby, ktoré druhý po ňom čo najvernejšie opakuje. Víťazom v tejto hre nie je nikto, ale zábavy si deti užijú až-až.

Zábava so švihadlom

Rozdeľte deti do dvoch skupín a pred každú položte na zem švihadlo. Ktoré družstvo prejde po švihadle rýchlejšie, to vyhráva. Variantou je, že deti musia švihadlo preskákať na jednej nohe.

Kto nemá stoličku?

Nesmrteľná klasika. Pripravte do kruhu stoličky, bude ich o jednu menej, ako je detí. Zapnite hudbu a nechajte deti chodiť okolo nich. Keď hudba prestane hrať, každé dieťa si musí rýchlo nájsť stoličku, na ktorú si sadne. Na koho žiadna nezostala, ide z hry von. Po každom kole sa vždy jedna stolička uberie. Víťazí samozrejme ten, kto si rýchlejšie sadne na tú poslednú.

Keď súťaže, tak aj odmena
Deti poteší, ak za výhru v niektorej zo súťaží dostanú malú odmenu. Sladkosť, ceruzku, balónik... A aj keď nevyhrajú, zaslúžia si malú cenu útechy, napríklad samolepku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >