Najhoršia jednoslovná rada, ktorú dávajú rodičia deťom do života? Známy spevák má odpoveď jasnú

pt, 22. augusta 2022 o 04:20

Nasávajú ako špongie, všetci to vieme, a aj tak na to ako rodičia často zabúdame, zamyslel si nedávno na sociálnej sieti spevák Robo Papp nad výchovou detí. On sám má s manželkou Veronikou 1,5-ročného syna a spoločne hľadajú, ako ho čo najlepšie vystrojiť do života.

Príkazy a výčitky, to nepočúva rád nik. Ani deti, ani dospelí.

Foto: Shutterstock.com

V tom, čo pre svoje dieťa nechce, má spevák jasno. „Nedávať mu programy ktoré sme my ako deti dostávali. Každý z nás má možnosť byť pri zrode novej osvietenej generácie, len si to stačí uvedomovať,“ konštatoval.

A čo je podľa neho najhoršia jednoslovná veta, ktorú rodičia deťom vštepujú? Nuž, tá najčastejšia, s ktorou sa s dieťaťom zvykneme lúčiť, ak ide napríklad do škôlky či na prázdniny k babke. Znie: „Poslúchaj!“

Čo je na nej podľa Roba Pappa zlé? „Vyrába z dokonalých božských bytostí poslúchajúcich mravčích robotníkov bez vlastného názoru, spoliehajúcich sa na autority ktoré im vždy povedia čo majú v živote robiť.“

Akceptovať jedinečnosť dieťaťa, a to, že sa nespráva vždy podľa našich predstáv nie je vždy jednoduché, namiesto príkazov a vynucovania si poslušnosti však i odborníci odporúčajú s dieťaťom radšej diskutovať. A občas i ustúpiť, ak nejde o prekročenie vytýčených hraníc.

Robo Papp so synom Leom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >