Misha s dcérami v cirkuse. Čo si myslí o drezúre zvierat?

pt, 23. apríla 2022 o 05:18

Deti cirkus milujú, ako inak. Veselí klauni, šikovné zvieratká, ktoré dokážu divy, akrobati sú pre ne skvelým zážitkom. Na odvrátenú stranu cirkusu, ťažký život zvierat, poukazujú predovšetkým ochranári. Sú rodičia, ktorí sa spolu s deťmi cirkusom práve z tohto dôvodu vyhýbajú. Ako sa k tomu stavia speváčka a fotografka Misha?

Misha a jej dcéry Mia a Nala.

Foto: Misha

Na sociálnej sieti priznala, že so svojimi dcérami – dvojičkami v cirkuse bola, pochválila sa aj spoločnou fotkou. Pri riešení etickej stránky cirkusu zvolila princíp Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť. Ako vysvetlila, necháva na dievčatách, aby si samé vytvorili názor. „Nech si moje deti urobia vlastný pohľad na realitu, či treba zvieratá nechať drilovať celé hodiny denne a prevážať ich stovky kilometrov z mesta do mesta…,“ komentovala túto fotografiu.


Na Slovensku platí už tretí rok zákaz vystupovania divožijúcich zvierat v cirkusoch, v skutočnosti to však pre ne neznamená výrazné zlepšenie životných podmienok. Cirkusy síce predpis rešpektujú a zvieratá v predstaveniach nevystupujú, cestujú však s nimi po svete a cvičia ich na vystúpenia v krajinách, kde to povolené je. Okrem toho, aj slovenská vyhláška naďalej povoľuje cirkusové vystupovanie mačiek, psov či fretiek.

Vlastnú iniciatívu v ochrane zvierat preukázali samosprávy, napríklad v marci 2019 dal pezinský primátor podmienku, aby sa v cirkusovom predstavení neobjavovali zvieratá. Podobne aj mesto Trnava v snahe chrániť zvieratá zakázalo na svojich pozemkoch fotenie sa s opicou alebo vozenie sa na poníkoch.


ANKETA:

Chodievate do cirkusu?

20,0%



0,0%



1,7%



78,3%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >