Máte radi vlaky? Odfoťte ich a môžete vyhrať cestovanie po Slovensku zdarma

pt, 21. februára 2024 o 05:51

Za krásnu fotografiu vlaku môžete získať finančný príspevok na bezplatné cestovanie po Slovensku. A to vďaka súťaži Zachyť krásu vlakov, ktorú pripravili železnice.

Vlaky a ich čaro.

Foto: ZSSK

Každého, kto splní podmienky, čaká odmena v podobe 10 eur do zákazníckeho konta ZSSK ID a absolútny víťaz získa 250 eur, s ktorými môže precestovať 5 990 kilometrov po Slovensku.

Súťaž je určená pre širokú verejnosť a jej cieľom je zachytiť krásu Slovenska a vlakov ZSSK v rôznych prostrediach. Rozdelená je do piatich kôl, ktoré sa konajú v termínoch školských prázdnin. Prvé „jarné“ začalo práve tento týždeň a potrvá do skončenia jarných prázdnin, teda do 10. marca.

Zadanie znie: Zachyťte pohľad na vlak v prírode spolu s výhľadmi na hory alebo prebúdzajúcou sa krajinou. Fantázii sa medze nekladú a lokalita je neobmedzená.

Ďalšie kolo súťaže bude počas Veľkonočných prázdnin (28. marca – 10. apríla), následne v lete od 15. júna do 15. septembra. No a napokon počas jesenných prázdnin (29. októbra – 10. novembra) a Vianočných od 20. decembra do 7. januára. Víťazi jednotlivých etáp, ako aj absolútny víťaz, vzídu z hlasovania verejnej ankety, ktorá bude na sociálnych sieťach ZSSK.

Do súťaže možno prihlásiť fotografie, na ktorých je zachytený interiér vlaku ZSSK alebo vlak ZSSK v exteriéri, musí však byť identifikovateľné, že ide práve o vlak národného dopravcu. Fotografie musia rešpektovať tému kola (ročné obdobie), nesmú obsahovať tváre ľudí (ak na fotografiách budú zachytené tváre osôb, musí mať autor vysporiadané práva na ich použitie).

Odosielateľ musí byť autorom fotografie alebo musí mať s autorom uzatvorenú licenčnú zmluvu na použitie diela. E-mail s fotografiou musí obsahovať v popise typ vlaku, miesto aj krátky opis/príbeh. Súťažné fotografie musia mať minimálny rozmer 3500 x 4900 px, výškový formát alebo šírkový formát, rozlíšenie 300 DPI, nekomprimovaný JPG, PNG, TIFF, raw.

Súťažné príspevky treba zaslať e-mailom na sutaz@slovakrail.sk do 10. marca do 23:59. Odborná porota vyberie pri jednotlivých kolách semifinalistov, z ktorých verejným hlasovaním na sociálnych sieťach vzíde víťaz konkrétneho kola. Posledná verejná anketa v úvode roka 2025 určí absolútneho víťaza.

Jedna z víťazných fotografií predchádzajúcich kôl súťaže.

Foto: ZSSK





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >