Mária (13) zo Šúroviec našli utopeného, namiesto na zmrzlinu sa išiel kúpať do Váhu

TASR, SITA, gb, 9. júna 2021 o 04:00

Chlapec sa v pondelok popoludní išiel okúpať do Váhu, z vody už nevyšiel.

Policajná akcia skončila nájdením tela.

Foto: Polícia SR

Pátranie po nezvestnom 13-ročnom Máriovi zo Šúroviec v okrese Trnava bolo ukončené. Telo chlapca našli približne v sedemkilometrovej vzdialenosti od miesta, kde bol naposledy videný, v časti zvanej Šintavské Bane. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Policajné pátranie.

Foto: Polícia SR
Chlapec odišiel v pondelok popoludní z domu na bicykli s tým, že ide s kamarátom na zmrzlinu. Namiesto toho sa však išiel kúpať do Váhu. Krátko po sedemnástej hodine ho mal strhnúť prúd. Kamaráti zalarmovali okoloidúceho 39-ročného muža, ktorý sa im Mária snažil pomôcť nájsť. Ihneď volali na tiesňovú linku 112.

Po chlapcovi sa začalo intenzívne pátranie, na ktorom sa zúčastnili policajti, hasiči i viacerí dobrovoľníci. Pátrali po ňom až do neskorého večera. „Polícia apeluje na rodičov maloletých detí, aby ich v žiadnom prípade nenechávali bez dozoru v blízkosti vodných zdrojov, nádrží a riek. Prúd vody je nestabilný a každý deň môže byť situácia na vode iná. Preto žiadame ľudí, aby mysleli najmä na svoju bezpečnosť a poučili deti, aby samé nevchádzali do vody,“ uviedla v súvislosti s tragickým prípadom hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová. Susedia rodiny iniciovali vyhlásenie finančnej zbierky na pomoc Máriovej rodine.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >