Mamičky, pozor! Táto pôrodnica ponúka v lete bezplatné predpôrodné kurzy, novinkou je aj príprava na dojčenie

ahojmama.sk, 22. júla 2024 o 05:31

Nemocnica v Komárne pripravila predpôrodné kurzy pre budúce mamičky, počas prázdnin bezplatne. Predpôrodná príprava zahŕňa stretnutia s pôrodnou asistentkou a laktačnou poradkyňou.

Predpôrodné kurzy sú užitočné, ženy, najmä prvorodičky sa dokážu lepšie prirpaviť na pôrod.

Foto: AGEL

Základný balíček pozostáva zo štyroch stretnutí. „Medzi najčastejšie témy okrem počatia a priebehu tehotenstva patria aj fyzikálne a psychické zmeny v organizme ženy, výživa budúcej mamičky, starostlivosť o telo, cvičenie, užívanie liekov počas tehotenstva, materská a rodičovská dovolenka, samotný pôrod a starostlivosť o novorodenca,“ vraví námestník pre ošetrovateľskú starostlivosť Csaba Bozsaky.

Budúce mamičky sprevádza kurzom certifikovaná lektorka psychofyzickej prípravy na pôrod a laktačná poradkyňa. Cieľom je príprava rodičiek na príchod dieťaťa na svet a eliminácia obáv a strachu z pôrodu. Ženy sa môžu zúčastniť kurzu aj s partnerom alebo inou sprevádzajúcou osobou, ktorá bude pri pôrode. „Nemocnica tak chce pomôcť blízkym, aby boli pre rodičku osožnými v jej náročnej, ale zároveň radostnej životnej situácii,“ vysvetlil Csaba Bozsaky.

Ženy sa na kurz môžu prihlásiť v 34. týždni tehotenstva. Kurzy sa konajú vo štvrtok v čase od deviatej ráno do piatej popoludní.


ANKETA:

Absolvovali ste predpôrodnú prípravu?

0,0%



100,0%



0,0%



0,0%



0,0%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >