Má vaše dieťa logické myslenie? Predškoláci sa môžu zadarmo otestovať

TASR, 11. januára 2019 o 10:32

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným štartuje v týchto dňoch štvrtý ročník súťaže Malá logická olympiáda. Opäť je určený predškolákom. Súťaž preverí ich jednoduché logické myslenie, pamäť, tvorenie pojmov i precvičovanie jemnej motoriky.

Predškoláci sa môžu nechať otestovať, či majú logické myslenie.

Foto: Shutterstock.com

Zvládnutie pravidiel logiky a základov počítania u detí predškolského veku je podľa Ľuboša Lukáča z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove, ktoré súťaž Malá logická olympiáda organizuje, dôležité pre zvládnutie vyučovacích predmetov v škole i pre život samotný.

Prvé testovanie logického myslenia sa uskutoční v Prešove. Medzi predškolákov zavítajú nadaní chlapci a dievčatá z prešovských základných škôl, ktorí sa spoločne s deťmi zapoja do logických úloh," uviedol Lukáč.

Celoslovenské testovanie bude pokračovať počas celého roka, od apríla do decembra. Logickú súťaž možno realizovať samostatne písomnou formou (krúžkovaním) alebo spoločným riešením celého detského kolektívu, napríklad pri interaktívnej tabuli. Po ukončení súťaže získa každé dieťa certifikát o abslovovaní Malej logickej olympiády.

Testovanie logického myslenia sa uskutoční zdarma. Stačí zaregistrovať predškolákov na webovej stránke súťaže www.logickaolympiada.sk. Urobiť tak môže vedenie materskej školy do 30. marca 2019.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >