Labková patrola, detský fenomén dneška. Päť dôvodov ohromnej popularity tejto rozprávky

Patricia Poprocká, 10. marca 2022 o 04:38

Sú všade – na tričkách, peračníkoch, batohoch, dokonca už i na jogurtoch a deti za nimi stále šalejú. Labková patrola – partička psích kamarátov pobláznila detskú generáciu tak, ako ich rodičov svojho času vlk a zajac či Tom a Jerry. Čo stojí za fenomenálnym úspechom tejto kanadskej rozprávky?

Psí záchranári, Labková patrola, veľkí kamaráti dnešnej detskej generácie.

Foto: Bontonfilm

Dobre vyzerajú

Milučké tváričky, priateľské pohľady, úprimné úsmevy... Kto chcel, aby Labková patrola mala komerčný úspech, nemohol ich navrhnúť lepšie. Po všakovakých príšerách z iných rozprávok predstavuje partia psíkov niečo milé, príjemné, čo vyvoláva pokoj a pozitívne emócie. Niečo, na čo sa človek rád pozrie a rád to má na tričku, či presnejšie, rád kúpi vec s takýmto príjemným motívom aj svojmu dieťaťu.

Sú akčné

Vždy sa niečo deje, nie je problém, ktorý by labky nedokázali vyriešiť. Nepanikária, naopak, rozvážne sa vrhajú „do akcie“, kde to naozaj stojí za to. „Všetky labky do centrály!“ Dejové zápletky, nehody a ich riešenia pekne ladia s detským vnímaním, dokážu zaujať, držať pozornosť a poskytnúť deťom presne to, čo od rozprávky žiadajú. Dobrý koniec, ktorý k akcii patrí, ich povzbudí a pripúta ešte viac – labky sú ich skutoční hrdinovia!

Sú moderné

Žiadne vykopávky, labky fičia na najnovších vynálezoch techniky. Každý má svoje zázračné vozidlo, na ktorom je skrátka majster, no a do toho ešte bezchybne pracujúca ďalšia technika: labkofón, labpad, labtuľník, labkátor, labkobatoh... Labky všetko potrebné majú, vedia s tým narábať a deti sa s nimi dokážu ľahko stotožniť.

Sú tímoví hráči

Nesúťažia, kto prvý, kto najlepšie, ide im skrátka o vec. O tú najušľachtilejšiu – pomôcť iným. Každý ovláda svoje záchranárske remeslo, ale nie preto, aby sa ním chválil, ale aby prispel k dielu najlepšie ako vie. Pri záchranárskych misiách každý vie, čo má robiť, a ak sa aj niečo nedarí, jeho kamarát neváha a skúša pomôcť.

Šíria dobro

Áno, jednoducho dobro. Nehádajú sa, neposmievajú navzájom, neurážajú sa. Normálne medzi sebou komunikujú a sú ochotní pomôcť vždy, ako najlepšie vedia. Skrátka dokonalá ukážka pravého kamarátstva. Dokonca pomáhajú ešte aj ľuďom, ktorí nemajú vždy čestné a dobré úmysly ako oni, ako je napríklad starosta Humdinger. Napokon, čo iné čakať od psíkov, všakže?


ANKETA:

Majú, resp. mali vaše deti radi Labkovú patrolu?

95,1%



2,4%



2,4%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >