Kráľovstvo lesa. Obrovské zábavné a vzdelávacie ihrisko otvára v Bachledovej doline

TASR, gb, 14. júna 2021 o 04:00

Neďaleko atrakcie Chodník korunami stromov pribudne nové zábavno-edukačné detské ihrisko s názvom Kráľovstvo lesa Bachledka. Pre verejnosť bude prístupné začiatkom júla.

Kráľovstvo lesa Bachledka.

Foto: kralovstvolesa.sk

Bude mať rozlohu takmer 5000 štvorcových metrov a vyše 24 atrakcií. „Kým sa deti vybláznia na kĺzačkách, lanových dráhach, megatrampolíne či iných zábavných prvkoch, rodičia si môžu oddýchnuť a kochať sa výhľadmi na okolitú prírodu či naučiť sa niečo nové spolu so svojimi deťmi. Areál nemyslí len na zábavu, ale ponúka aj viacero edukačných hier a prvkov, ktoré deti aj rodičov hravou formou zoznámia s okolitými lesmi a ich obyvateľmi. Väčšina areálu je tvorená z prírodných materiálov. V okolí budú postupne vysádzané desiatky rôznych drevín," uviedla marketingová pracovníčka strediska Bachledka Ski & Sun Kristína Jakubová.

V rámci areálu sú osadené informačné tabule so zaujímavými informáciami nielen o spôsoboch ochrany životného prostredia. „Pri realizácii sa spolupracovalo najmä s regionálnymi dodávateľmi. Bachledka už niekoľko rokov podporuje zero-waste životný štýl vo všetkých prevádzkach sa minimalizuje používanie jednorazových plastov a pri projektoch používame obnoviteľné zdroje. V celom areáli sú rozmiestnené odpadkové koše na triedený zber. Celé stredisko je babyfriendly," priblížila Jakubová.

Najjednoduchšou z možností, ako sa do Kráľovstva lesa dostať, je použitie kabínovej lanovky z Bachledovej doliny. Je možné vyskúšať aj elektrické bicykle. „Milovníci pešej turistiky sa môžu na vrchol Spišskej Magury dostať príjemnou prechádzkou z Bachledovej doliny, z Malej Frankovej alebo z Jezerska," doplnila Jakubová. Kráľovstvo lesa Bachledka bude po otvorení v prevádzke od mája do októbra každý deň.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >