Keď sa zasadne k figúrkam... Budú z detí Martiny Moravcovej šachoví veľmajstri?

pt, 4. marca 2019 o 10:27

Šport je v rodine úspešnej plavkyne Martiny Moravcovej neodmysliteľnou súčasťou dní. V Dallase, kde všetci žijú, chodia jej deti Michal a Karolína na plávanie, tenis, gymnastiku. Doma vo voľnom čase ich najnovšie chytila za srdce kráľovská hra.

Osemapolročnú Karolínu a päťročného Michala šach veľmi baví.

Foto: Martin Valko

Fotografiu súrodencov zahĺbených v šachovnici zverejnil na svojom facebooku ich otec Martin Valko s komentárom „Vždy som sa chcel učiť hrať šach, tak sa teraz učíme spolu.“

Päťročný Michal.

Foto: Martin Valko

„Sme úplne v začiatkoch, no deti to baví, malého päťročného Miška to vyslovenie nakoplo,“ usmieva sa otec, ktorý si takto plní tiež svoju dávnu túžbu hrať šach.

Kráľovská hra zaujala aj takmer deväťročnú Karolínu. Hoci býva podľa slov otca často netrpezlivá, nad šachovými figúrkami si dokáže zobrať čas, pokojne popremýšľať a analyzovať jednotlivé ťahy.

„Páči sa im rozmýšľať nad možnosťami pohybov s figúrkami,“ vysvetľuje Martin Valko, ktorý s deťmi rád trávi voľný čas nad šachovnicou. Ako právnik a slovenský honorárny konzul pre štát Texas ho veľa nemá, o to sú tie chvíle vzácnejšie.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >