Každý siedmy rodič si želá, aby škola bola dobrovoľná

SITA, 11. júna 2020 o 04:40

Zmeniť školský systém a ponechať mu princíp dobrovoľnosti, ak na to bude mať škola podmienky, by chcelo 15,3 percenta opýtaných v prieskume Omnibus.

Dobrovoľná škola, to si želá 15 percent rodičov.

Foto: Shutterstock.com

Viac ako polovica Slovákov si želá návrat pôvodného systému výučby s povinnou fyzickou dochádzkou do školy. Ukázal to májový prieskum Omnibus spoločnosti Nielsen Admosphere. Uskutočnil sa od 27. mája do 1. júna na vzorke 508 respondentov internetovej populácie staršej ako 15 rokov.

Za možnosť vrátiť školský systém do pôvodného stavu, teda s „predkoronovým“ systémom výučby a povinnou fyzickou dochádzkou, sa vyjadrilo 50,4 percenta opýtaných. Túto možnosť si vybrali najmä respondenti od 35 do 44 rokov (59,3 percenta), najmenšiu podporu našla u mladých ľudí vo veku do 24 rokov (32,4 percenta). Zmeniť školský systém a ponechať mu princíp dobrovoľnosti, ak na to bude mať škola podmienky, by chcelo 15,3 percenta opýtaných.

Zmeniť školský systém a povoliť dištančné vzdelávanie by chcelo 36,6 respondentov. Skôr tieto možnosti zaznačili ženy (37,2 percenta) ako muži (35,9 percenta). Ľudia s vysokoškolským titulom boli viac naklonení zmene školského systému a dištančnému vzdelávaniu. Možnosti, ktoré sa prikláňajú k zmene či reforme školského systému a povoleniu dištančného vzdelávania, si vybralo 42 percent z nich. Viac týmto možnostiam boli otvorení aj Slováci s ukončeným základným vzdelaním alebo strednej školy bez maturity (38,1 percenta) ako respondenti s ukončeným stredným vzdelaním s maturitou (31,9 percenta).





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa