Jesenné prázdniny sú tu. Pár dobrých tipov, čo podniknúť s deťmi

Gabriela Bachárová, 27. októbra 2018 o 07:01

Ak máte možnosť stráviť aspoň časť jesenných prázdnin spolu s deťmi, vymyslite si zaujímavý program. Možností je neúrekom a nudiť sa určite nebudete.

Jesenné prázdniny sú príležitosť byť čo najviac vonku.

Foto: Shutterstock.com

Jesennú atmosféru si užite na zámkoch


Niektoré hrady a zámky nezatvárajú ani s príchodom jesene. Počas celého roku vítajú návštevníkov na Červenom Kameni či banskoštiavnickom Starom Zámku. V novembri je ešte v prevádzke aj Spišský hrad. Obľúbený zámok v Bojniciach, ktorý je tiež otvorený celoročne, má vo štvrtok prvého novembra špeciálnu akciu Bojnický svetlonos na zámku. Je to večerná prehliadka s jesennou výzdobou a rozžiarenými tekvicami.

Zohrejte sa v teplučkej vode


Dni sú chladnejšie, ale komu by to prekážalo, keď sa môže príjemne zohriať v teplej vode. Thermalpark v Dunajskej Strede má vyhrievané bazény s teplotou až 57 stupňov. Teplá voda vyviera z hĺbky 1 600 metrov. Termálne potešenie ponúkajú napríklad aj vodný svet v Bešeňovej či aquapark v Turčianskych Tepliciach.

Centrá voľného času deti zabavia


Bohatý program majú v ponuke aj centrá voľného času, ktoré počas jesenných prázdnin často organizujú akcie spojené s Halloweenom, jesenné tvorenie z prírodnin, športové podujatia či výlety za mesto. Centrá sú veľkou pomocou v prípade, ak si rodičia nemôžu vziať voľno z práce ani nemajú k dispozícii babičky. Niektoré z nich pripravujú aj počas jesenných prázdnin prímestské tábory.

Vyberte sa na netradičnú prechádzku


Cintoríny nie sú bežným cieľom rodinných vychádzok, teraz ale urobte výnimku. Deti budú nadšené zo svetielok a vy im môžete citlivo vysvetliť, že smrť je súčasť života. Vezmite tiež deti na hroby príbuzných.

A samozrejme počas jesenných prázdnin môžete navštíviť detské predstavenia v divadle, kino, zoo či zaujímavé múzeum.

Zorganizujte si vlastný lampiónový sprievod
Svetla vonku ubúda, našťastie si môžete vytvoriť vlastné. Spolu s deťmi si vyrobte tekvicového strašiaka a postavte ho pred dvere, na záhradu, na balkón. Potešíte tak nielen vlastné deti, ale všetky, ktoré pôjdu okolo. Zaujímavým tipom je aj vlastnoručne vyrobený lampión, s ktorým sa vydajte na prechádzku do prírody i mesta. Môžete dokonca dať dohromady pár rodín či dať výzvu na Facebook a zorganizovať si vlastný lampiónový sprievod.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >