Jaroslav Dušek na Zvolenskom zámku bude hovoriť o silách prírody aj ľudského vnútra

pt, 25. februára 2019 o 11:16

Český herec, ktorý vyznáva spôsob života v súlade s prírodou, príde na Slovensko. Vo štvrtok podvečer na Zvolenskom zámku bude rozprávať o vnútorných silách človeka, po besede bude nasledovať šamanský obrad.

Jaroslav Dušek (vľavo) s Mnislavom Zeleným Atapanom približujú svoju životnú filozofiu na spoločných vystúpeniach po Čechách.

Foto: facebook Mnislava Zeleného Atapanu

Jaroslav Dušek je úspešný český herec, už roky známy aj nekomerčným spôsobom života. Zaraďujú ho medzi alternatívcov, Jaroslav Dušek šíri myšlienky prepojenia s prírodou a využívania jej sily, ktoré sú blízke prírodným národom.

Spolupracuje aj s etnológom Mnislavom Zeleným Atapanom, ktorý podniká pravidelné výpravy k juhoamerickým Indiánom. Zžil sa s nimi natoľko, že ho jeden z kmeňov prijal medzi svojho, odtiaľ meno Atapana.

Obaja približujú indiánsku filozofiu, štýl života a prístup k veciam okolo nás aj na spoločných vystúpeniach po Česku. Teraz vo štvrtok Jaroslav Dušek bude vo Zvolene s aktivistkou z občianskeho združenia Zaježová Luciou Ladivou Bužekovou diskutovať o schopnosti človeka precítiť spojenie s prírodou, s matkou Zemou, s Bytím a so silami, ktoré sú všade okolo nás.

Beseda sa začína na Zvolenskom zámku o pol šiestej podvečer. Po nej bude o ôsmej nasledovať šamanský obrad na nádvorí, ktorý povedie Lucia Ladiva Bužeková. Pôjde o očistný rituál, bubnovanie, spev, spojenie so živlami a posvätnými smermi kola roka.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >