Hurá, zábava! 10 najlepších akcií na deň detí po celom Slovensku

Gabriela Bachárová, 30. mája 2019 o 10:27

Deti majú v sobotu 1. júna svoj sviatok. Oslávte ho spolu s nimi na zaujímavých a menej tradičných podujatiach.

Bojnický zámok tiež chystá na Deň detí podujatie.

Foto: Facebook Bojnického zámku

Nestratíme sa v lese?

Do tajov orientačného behu zasvätia rodiny s deťmi v bratislavskej časti Krasňany. Pre verejnosť sú pripravené trasy v dĺžke jeden a tri kilometre, pre najmenšie deti ešte špeciálna krátka obrázková trať. Horáreň Pekná cesta, od pol jedenástej.

Na folklórnu nôtu

Deň detí so SĽUK-om sa v sobotu uskutoční na Balkánskej ulici 31 v Bratislave od jednej hodiny popoludní. Na programe bude vystúpenie Detského folklórneho súboru Hájenka, ďalej Škola remesiel (drotárstvo, hrnčiarstvo, výroba voskových sviečok, košikárstvo), zapletanie vrkočov, maľovanie na tvár či piknik v tráve.

Princom a princeznou na Bojnickom zámku

Prehliadky upravené pre potreby detí ponúkne 1. júna Bojnický zámok. Na prehliadkovej trase Zámockého okruhu vystaví kostýmy z uplynulých ročníkov podujatia Rozprávkový zámok. Deti budú mať príležitosť stať sa aspoň na malú chvíľu princom alebo princeznou a vyskúšať si dobový kostým. Deti do 15 rokov majú v sobotu zdarma návštevu bojnickej zoologickej záhrady.

Zábava v Parku miniatúr

Cestu rozprávkovým kráľovstvom chystajú v sobotu aj nedeľu v Parku miniatúr v Podolí (Trenčiansky kraj). Na deti tu budú čakať súťažné disciplíny s rozprávkovými bytosťami, príde Popoluška, Červená Čiapočka či Hradné strašidlo. Ďalej budú hry a tvorivé dielne, deti môžu obdivovať aj malý stredoveký tábor.

V znamení pirátov

V športovom areáli v Abraháme v Trnavskom kraji sa uskutoční pirátsky deň detí. „Budete hľadať poklad, na pirátskej matrike zistíte, aké je vaše pirátske meno, naučíte sa robiť námornícke uzly, naučíte sa hymnu abrahámskych pirátov,“ lákajú organizátori. Plus súťaže, šport, hľadanie a lúštenie.

Vystúpia aj Smejko a Tanculienka

Na futbalovom ihrisku v Dyčke pri Vrábľoch sa uskutoční veľká oslava dňa detí. Tie sa môžu tešiť na vystúpenie obľúbených Smejka a Tanculienky, ktorí o desiatej podujatie otvoria. Deti uvidia zásah hasičov, predstaví sa polícia aj psovodi. Športové zručnosti si preveria vo vodnom futbale. Plus jazda na koňoch, skákací hrad, jazda vláčikom a ďalšie atrakcie.

Plnou parou vpred

Spolok Výhrevne Vrútky pozýva deti na jazdu vlakom vedeným historickým parným rušňom. V sobotu pôjde parný vlak zo Žiliny do Kremnice a späť a v nedeľu z Vrútok do Harmanca jaskyne a späť.

Na muške

Vo zveroparku v Revištskom Podzámčí v okrese Žarnovica sa uskutoční Poľovnícky medzinárodný deň detí. Podujatie sa koná v sobotu aj nedeľu. Na deti čakajú poľovnícke súťaže, ukážky vábenia zvierat, komentované kŕmenie losov, lukostreľba či ukážka výcviku psov.

Deň detí na Spišskom hrade

Monumentálny Spišský hrad tiež pripravil podujatie pre deti. Čaká na ne maľovanie na tvár a s bublinami, klauniáda, choduliari a samozrejme rozprávky. V sobotu od jedenástej do štvrtej.

Prelet stíhačiek aj boj zblízka

Deň detí s ozbrojenými silami SR sa bude konať v sobotu na letisku v Spišskej Novej Vsi. Ukážka vojenskej techniky a zbraní, prelet stíhačiek a vrtuľníka, zoskok výsadkárov, kynológia, zadržanie páchateľa, možnosť vyskúšať si vojenskú výzbroj. Plus súťaže pre deti, nafukovacie atrakcie a podobne. Program začína o pol deviatej ráno.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >