Herečke Vlastine Svátkovej dáva trojnásobné materstvo zabrať. Zo zúfalstva si aj poplakala

Gabriela Bachárová, 19. decembra 2019 o 05:10

Vlastina Svátková (37), slovenská herečka usadená v Česku, žiari momentálne v kinách ako hlavná hrdinka filmu Môj príbeh. Nedarí sa jej však len v práci, ale aj doma. Je hrdou mamičkou troch synov a aj spokojnou manželkou. Priznáva však, že trojnásobné materstvo je dáva zabrať.

Vlastina Kounická Svátková.

Foto: Facebook Vlastiny Kounickej Svátkovej

Otcom herečkiných dvoch starších synov, Adama (12) a Kryštofa (8) je český režisér Daniel Svátek, s ktorým sa však rozviedla. Istý čas bola s deťmi sama, až spoznala svojho terajšieho muža, českého filmového producenta Jiřího Kounického. Ich spoločný syn Matyáš oslávil v máji tohto roka dva roky. Vychovávať tri deti nie je jednoduché, o čom svedčí aj herečkin príspevok, ktorý zdieľala na svojom instagramovom účte.

„Možno to vyzerá, že mi všetko ide, všetko zvládam, stíham a ešte pri tom aj dobre vyzerám... Pravdou je, že pred tromi dňami, keď som bola s deťmi sama doma, v tom dome, kde sú tri poschodia ako v roztomilom boutique hoteli, akurát že u nás nie boutique, som sa v jeden moment oprela o kuchynskú linku, ktorú sme chceli vyhodiť, už keď sme sa sem sťahovali, ale doteraz sa tak nestalo, pretože hypotéka na 30 rokov, na kuchyňu nie sú prachy, zato prachu v nej máme na rozdávanie... Takže som pred tromi dňami, keď si Kryštof robil úlohy a tvrdil, že dva krát deväť je 27, Adam bol v hystérii, pretože má zákaz telefónu a Matyáš drvil mandarínku nad gaučom, stála opretá v kuchyni a tiekli mi slzy. Zo zúfalstva, zrejme," popisovala náročný deň.

Ako tak stála, podišiel k nej najstarší syn, nič nekomentoval, iba ju jemne pohladil po rameni a opýtal sa: ,,Mami, s čím chceš pomôcť?” V duchu si pomyslela, že raz bude dobrým mužom, hoci zažil rozvod rodičov a prišiel o kamarátov i zázemie. „Mohla by som si to všetko vyčítať do konca života. Ale nechcem. Pretože napokon robíme naozaj to najlepšie, čo v tej moment môžeme a čomu veríme... napríklad boju o slobodu. O slobodu vo vzťahu," napísala Vlastina Kounická Svátková a pridala ďalší postreh.

Sedela so známou, ktorej sľúbila pomoc, tá však odmietla a cítila sa kvôli tomu previnilo. Vlastina Svátková však na to povedala, že kamarátke môže byť úplne jedno, či sa na ňu bude hnevať: „Ty musíš robiť len to, čo vo svojom vnútri cítiš ako pravdivé, bez ohľadu na to, koho tým zraníš a stratíš. A jej sa zaliali oči slzami tak ako mne v kuchyni, pretože toto jej nikto nepovedal. Sme slobodní, žijeme v slobodnej krajine, ale tým to nekončí. Napríklad ja mám stále ešte na čom pracovať."



Keď herečke zavolali z časopisu Diéta, že ju chcú fotografovať na titulnú stránku, povedala im, že žiadnu diétu nedrží. A keď k tomu dodali, že by ju radi fotiť nahú, stanovila si podmienku: ,,Iba ak sa to nebude retušovať." Bola si istá, že odmietnu, v časopise však ochotne súhlasili. „V tej chvíli som sa úplne vydesila, ale potom zasa upokojila. Veď je to jedno. Mám telo po troch deťoch, ale som s ním spokojná. Mám horšie telo, ako som mala pred deťmi, ale som s ním spokojná. Necvičím, tréner David to so mnou už tiež vzdal, na cvičení pilates som bola počas mesiaca až dvakrát a behať som bola naposledy pred tri a pol rokmi. Ale i tak som so svojím telom spokojná."

Herečka nedrží diéty, neváži seba ani jedlo, nepočíta kilojouly a je zásadne to, na čo má chuť, dokonca aj čokoládu. „Som stále v pohybe, v pozitívnom strese, behám okolo detí a v našom dome neustále po schodoch: hore a dole. Žijem svoj život naplno. Ale už sa nenaháňam za perfektným telom. Radšej si dám dezert. A paradoxne, prvýkrát v živote som so svojím telom spokojná... Na tej blížiacej sa štyridsiatke niečo bude." Na fotografii, ktorá pochádza práve z fotografovania pre časopis Diéta, je s najmenším synom Matyášom.



Herečkin najstarší syn, dvanásťročný Adam je už poriadne veľký chlap. A zdá sa, že jeho mamičku to trochu prekvapuje: „Toto sa stalo kedy? Vyšší ako ja a noha číslo 41? Viete, prečo to majú najstaršie deti horšie? Pretože na začiatku zažijú ten pocit, že všetka pozornosť a láska je iba ich. Nemusia sa o ňu deliť, mama má veľa času a energie až do momentu, kým príde nejaký votrelec v podobe súrodenca a potom je to už všetko v háji. Viem, o čom hovorím. Tiež som najstaršia z troch."



S manželom Jiřím Kounickým.




Najnovšou filmovou rolou Vlastiny Svátkovej je vo filme Môj príbeh mladá talentovaná Elizabeth, ktorá rezignuje na úspešnú kariéru baletky pre osudovú lásku. Muž jej srdca má však dvojakú tvár, a tak Elizabeth v jedinom okamžiku stratí úplne všetko. Čo sa však zdalo byť koncom, môže byť i novým začiatkom. S pomocou Marie v podaní obľúbenej českej herečky Vilmy Cibulkovej, ktorá bola celý život jej oporou, a štyroch kamarátok začína hľadať cestu k novému životu a aj vieru v samú seba. Elizabeth dostáva druhú šancu na skutočné šťastie a skutočnú lásku.




















Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >