Herečka Andrea Kerestešová uteká pred koronavírusom na vidiek. Prerába tam starý dom

Gabriela Bachárová, 7. apríla 2020 o 04:52

Slovenská herečka Andrea Kerestešová, vydatá Růžičková síce žije spolu so svojím manželom, hudobníkom Mikolášom Růžičkom a synmi Tobiášom a Jáchymom v Prahe, ale zároveň si zo starého domu na vidieku buduje miesto, kam sa bude rodina stále častejšie vracať.

V čase koronavírusu je dobré mať miesto, kam sa človek môže aspoň na chvíľu ukryť pred neúprosnou realitou a nabrať tam sily. Našla ho aj Andrea Kerestešová. „Toto je miesto. Naše nové miesto na život, čo má starú dušu, možno už aj trochu vyhasnutú. Zabudnutú v čase. Ten dom sme začali opravovať a chceme mu vrátiť život, svetlo, detský smiech a vôňu čerstvo upečeného jahodového koláča. Zima pomaly končí a tak budeme častejšie smerovať tam. Tam, kde môžeme dýchať. Tam, kde sa môžeme hrabať v hline. Tam, kde môžeme sadiť stromy. Tam... Tak nám Pán Boh pomáhaj," vyznala sa Andrea Kerestešová na sociálnych sieťach a pridala fotografiu, na ktorej síce obrysy nového bývania možno len tušiť, ale herečkin blažený výraz hovorí za všetko.



Práca zaháňa všetky smútky aj obavy. Vie to dobre aj herečka, ktorá si na novom mieste buduje vlastnú skalku.



A hoci sa Andrea Kerestešová teší z nového bývania, radosť niekedy striedajú obavy z toho, čo bude. Potom však vždy prevládne život a jeho potreby. „Aj optimista máva depku. V týchto dňoch aj častejšie než obvykle. A potom príde nálada neutrál, a potom tá radosť z maličkostí. A potom ticho a potom: „Akú hudbu si pustíme?” A potom: „Čo budeme variť?” A potom: „Ako sa budeme hrať?” A potom zabudneš, že si chvíľu depku mala, lebo tvoje deti to nezaujíma. A potom sa im pozrieš do očí a máš radosť, že sú na svete. A potom strach, že v akom svete. Lepšom či horšom. Čo ja viem? Neviem. Je, ako je. A vám je ako?" opýtala sa svojich fanúšikov.



Rovnako ako mnohé ženy má aj Andrea Kerestešová teraz viac času na varenie a na skúšanie nových receptov. „Každý deň sa snažíme vymyslieť niečo, čo nás rozveselí a zlepší nám náladu. Tak sme ráno zarobili na špaldové palacinky. Použili sme klasickú hrnčekovú metódu. Do misky sme dali hrnček múky, hrnček plnotučného mlieko, vajíčko, trochu soli a rozmiešali. Do cesta pridávam navyše olivový olej, ktorý už potom na panvičku nedávam. Na mazanie sme použili zamatovú ovocnú marmeládu," popísala herečka.

Starší Tobiáš zjedol všetky maliny z džemu ešte pred zdobením a mladší Jáchym pridal ruku k dielu tak, že spal ako zarezaný. „Zapojená celá rodina, v brušku ako v izbičke a aj tie nervičky trochu povolili. A teraz sa už zasa môžeme pozerať z okna. Opatrujte sa, rozveseľte sa," povedala Andrea Kerestešová.



Celá rodina pohromade. Starší syn Tobiáš Augustin oslávi v auguste tri roky a mladší Jáchym prišiel na svet vlani na Silvestra.



Rodinné šťastie.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >