Herečka Andrea Kerestešová je na vidieku dokonale šťastná: „Ráno vstanem a vyjdem medzi šumiace listy.“

Gabriela Bachárová, 26. októbra 2020 o 05:14

Pražský byt bol už primalý, preto sa obľúbená slovenská herečka Andrea Kerestešová (36) rozhodla nájsť rodine útočisko na vidieku. Nič lepšieho nemohla urobiť. Pozrite sa, ako je na starom statku rodičom aj ich dvom synčekom dobre!

„Naše miesto pre život. Začalo to pred rokom, s druhým tehotenstvom. Zrazu som cítila, že v malom byte v centre Prahy nám už bude úzko. Mala som obrovské nutkanie nadýchnuť sa. Jáchym ma v bruchu nenechal spať, a tak som hľadala, hľadala, hľadala. Nešlo prestať. Bolo to tak silné. Prezreli sme si veľa pozemkov, ruín, nových i starých domov..." popisuje Andrea Kerestešová, dnes vydatá Růžičková.

Mama dvoch synčekov, Tobiáša (3) a Jáchyma (10 mesiacov) a manželka českého hudobníka Mikoláša Růžičku spočiatku šťastie pri hľadaní nemala: „Bolo to buď veľa, alebo málo. Buď drahé, či tak náročné na rekonštrukciu, že by nás to zničilo. A krátko pred pôrodom sme prišli sem. Do bubliny. Starej, zelenej, žijúcej svojimi vlastnými životmi, ale tak nejako sme cítili, že nás prijme. A ono to vyzerá, že prijala. Dnes viem, že sa zasa vyplatilo vytrvalo hľadať a nenechať sa odradiť ničím a nikým. Lebo každý, kto prosí, dostane. Kto hľadá, nájde a kto klope, otvoria mu."



Herečka, ktorá sa preslávila hlavne v Česku a žiarila napríklad ako hviezda seriálu Vyprávěj, si život na vidieku nevie vynachváliť. „To tu milujem. Že sa ráno zobudíš, niečo, čo máš po ruke, si oblečieš a vyjdeš von. Medzi šumiace listy," je spokojná. Ako môžete vidieť na nasledujúcej fotografii, na záhrade to herečke svedčí rovnako ako pred kamerami.



Nielen možnosť vyjsť z dverí do zelene herečka na vidieckom živote veľmi oceňuje. Všimla si, že prirodzený život má blahodarný vplyv aj na deti. „Je toľko úžasných metód, ako vychovávať, toľko rád, ako dieťa viesť, toľko seminárov, knižiek, odporúčaní... Toľko toho, až som z toho vydepkovaná. Posledné dni sa mi ale zdá, že najlepšie je nechať ich obyčajne žiť," myslí si herečka.



„Prechádzka pomáha. Skoro na všetko," s týmto heslom vyráža herečka na potulky so synčekmi. Prekážkou nie je ani nevľúdne počasie.





Okrem prechádzok na čerstvom vzduchu a snívaní v záhrade však chalupa znamená aj množstvo nikdy nekončiacej práce. Herečka sa už o tom stihla presvedčiť. „Ešte nie je úplne hotovo - a už som sa zmierila s tým, že asi nikdy nebude, lebo keď dokončíme vnútro, tak sa začne rozpadať strecha. Sú to už ale všetko radosti. Zdomácňujem, zútulňujem, čistím, prevoniavam," hlási mladá žena. Ako vyznávačka prírodných postupov si veľmi dáva záležať aj na tom, s akými čistiacimi prostriedkami pracuje. Ekológia nadovšetko.



Maličký Jáchym, ktorý sa narodil presne na Silvestra minulého roka. „Takto vyzerá, keď je umytý, v novom a čistom. Inak ho prezliekam aj päťkrát denne," informuje herečka. Tak to má ale byť, špinavé dieťa rovná sa šťastné dieťa.



Šťastná rodina, otec so svojimi ratolesťami. „Láska je odpoveď na všetko," pripísala herečka k tejto dojemnej fotografii. Ako vidieť, na vidieku je naozaj najlepšie.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >