Francúzska aplikácia vraj ženám pomôže, aby sa im narodili chlapec či dievča na želanie

ČTK, 8. januára 2019 o 12:09

Francúzska aplikácia MyBuBelly sľubuje, že umožní rodičom vybrať si ešte pred počatím pohlavia dieťaťa. Podľa autorky aplikácie stačí, aby budúca mamička dodržovala určitý stravovací režim a sledovala svoju ovuláciu. Že by to bolo tak jednoduché?

Závisí pohlavie naozaj od toho, či matka pije mlieko alebo kávu?

Foto: Shutterstock.com

Autorka aplikácie Sandra Ifrahová tvrdí, že metódu jej pomohli vyvinúť odborníci: gynekológovia, sexuológovia, výživoví špecialisti a pediatri. Niektorí kritici hovoria, že to nemôže fungovať, podľa Ifrahovej je však úspešnosť až 90-percentná.

„Snaha ovplyvniť pohlavie dieťaťa existovala vo všetkých obdobiach a všetkých kultúrach," povedal denníku Le Parisien psychoanalytik a psychiater Serge Hefez. Pripomenul, že podľa ľudových povier k počatiu chlapca treba ženský orgazmus a hlboký prienik penisu a k počatiu dievčaťa daždivé počasie či konzumáciu maternice samice králika... Tomu naozaj niekto veril?

Sandra Ifrahová podľa francúzskych médií skombinovala dve metódy. Americkú zo 60. rokov, ktorá hovorí o vhodnom období na počatie želaného pohlavia. Francúzska vsádza na určitý stravovací režim. No a ako to teda má presne fungovať?

„Vychádzame z vedecky dokázaného princípu, že ak je vagína kyslejšia, je ľahší priechod spermie nesúcej odolnejší chromozóm X, a počaté teda bude dievča. Naopak zásadité prostredie uľahčuje priechod spermie nesúcej chromozóm Y a na svet príde chlapec," vysvetlila gynekologička Véronique Biedová-Damonová, ktorá pomohla aplikáciu vyvinúť.

„Vybrali sme potraviny, ktoré vo vagíne vytvárajú kyslé či zásadité prostredie," dodal nutričný špecialista Raphaël Gruman. K počatiu dievčaťa tak podľa neho pomáhajú potraviny obsahujúce vápnik, horčík a k počatiu chlapca sodík a draslík.

Žena, ktorá by chcela dievčatko, by mala napríklad piť veľa mlieka a minerálnych vôd bohatých na vápnik, ale vyhýbať sa káve, čaju, ovocným džúsom, čokoláde a alkoholu. Môže si dopriavať všetky mliečne výrobky okrem zrejúcich syrov, vajcia, maximálne 130 gramov mäsa či rýb denne, určite druhy zeleniny a ovocia. Ak sa má narodiť chlapec, môže budúca matka piť kávu, čaj, džúsy, pivo, víno, ale z jedálnička musí vyradiť mliečne výrobky. Mäso a ryby môže bez obmedzenia, ale žiadne údeniny. Dovolené sú všetky druhy ovocia a zeleniny, ale nie orechy.

Potom sa podľa gynekologičky do hry dostáva dátum pohlavného styku. Ak je cieľom chlapec, je treba milovanie naplánovať na deň, keď žena ovuluje, a ak si pár želá dievča, je potrebné snažiť sa dva až tri dni pred ovuláciou.

Čo si o tom myslíte? Je podľa vás možné takto ovplyvniť pohlavie potomka? Napíšte nám do komentárov pod článkom!







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >