Verili by ste tomu? Pohlavie dieťatka vraj odhalí test so sódou alebo prsteň rozkývaný nad bruškom

Gabriela Bachárová, 9. novembra 2018 o 15:08

Či čakáte dievčatko alebo chlapčeka, to je na ultrazvuku vidieť najskôr od dvanásteho týždňa. Väčšina rodičov sa to dozvie až po 20. týždni a niektorí dokonca až pri pôrode, pretože malý uličník či uličnica sa v brušku schováva a svoje tajomstvo si necháva pre seba až do poslednej chvíle.

Kto je vnútri?

Foto: Shutterstock.com

A tak sa zvedaví rodičia snažia zistiť rôznymi, často aj veľmi kurióznymi metódami, či sa môžu tešiť na chlapčeka alebo dievčatko. Súčasným hitom je bezosporu určovanie pohlavia s pomocou obyčajnej sódy bikarbóny, a to asi od trinásteho týždňa tehotenstva. Sódu musíte nasypať do ranného moča a sledovať, čo sa stane. Šumí? Výborne, bude to syn, pretože moč je vraj pri chlapcoch kyslý. Nič sa nedeje? Kupujte ružovú výbavičku, pri dievčatkách je moč zásaditý.

Pre istotu si urobte skúšku správnosti. Lyžičku tekutého čistiaceho prostriedku na odpady nalejte do moča. Dievčatko čakáte, ak sa „roztok“ zfarbí do zelena, chlapca bude signalizovať modrá farba. Jednoduché, nie?

Niektoré „metódy“ sú síce skôr na zasmiatie sa, iné ale môžu mať isté opodstatnenie preverené časom. Nikto vám však nezaručí stopercentnú istotu, maximálne päťdesiatpercentnú. Pôrodné babice kedysi určovali pohlavie dieťatka na základe dlhoročných skúseností predávaných z generácie na generáciu. Ak mala tehotná žena bruško guľatejšie, rozložené viac do bokov a vyššie položené, častejšie čakala dievča. Ak bolo umiestnené nižšie a malo špicatý tvar, na svet prišiel väčšinou chlapec.

Horšia pleť, vypadávanie vlasov, silné nevoľnosti? Tak to bude určite (alebo aj nie) dievčatko. Tie predsa vedia svoje mamy poriadne potrápiť aj neskôr v živote! Problémy s pokožkou a nevoľnosti sa vysvetľujú tým, že každé pohlavie nastaví hormonálny systém svojej mamy inak. Veriť tomu môžete, alebo aj nemusíte. Podobne ako tomu, že ženy čakajúce dievča uprednostňujú sladkú chuť. Tie, čo nosia pod srdcom chlapca, majú zasa obľubovať kyslé pokrmy.

Ak sa doma večer nudíte, určite vyskúšajte toto. Obrúčku či zásnubný prsteň navlečte na dlhšiu šnúrku. Ľahnite si a poproste partnera, aby toto zvláštne kyvadlo rozkýval nad bruškom. Točí sa prsteň do kruhu? Chlapec. Hýbe sa zo strany na stranu. Dievča.

Určovanie pohlavia podľa čínskeho lunárneho kalendára v našom prehľade chýbať samozrejme nemôže. Niektoré ženy mu veria natoľko, že podľa neho plánujú počatie dieťaťa. V prvom rade musíte zistiť, koľko čínskych nových rokov ste už prežili, čo nie je tak jednoduché. K svojmu lunárnemu veku pridáte mesiac, v ktorom ste dieťa počali, a vypadne vám pohlavie. Úspešnosť má byť vraj stopercentná, my si dovolíme polemizovať, že nie všetko, čo pochádza zo starej Číny, musí aj stopercentne fungovať.

Ak má váš partner mladšiu krv ako vy, narodí sa vám chlapec. Ak máte mladšiu krv vy, môžete očakávať dievčatko. Nerozumiete? Vysvetlíme. Podľa jednej teórie sa krv v ľudskom tele mení každých sedem rokov. Ak teda máte napríklad 31 rokov a váš partner 36, narodí sa vám chlapček, pretože muž má iba rok starú krv, zatiaľ čo vy už tri roky. To znie logicky, však?




ANKETA:

Ktorá z metód v článku sa vám zdá najdôveryhodnejšia?

45,2%



16,8%



5,8%



4,3%



27,9%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >