Fantastická novinka v pôrodnici. Ženám uľahčí pôrod, umožní výber polohy a zvýši komfort aj personálu

pt, 19. decembra 2023 o 05:40

Ľahší pôrod, vyšší komfort ženy a slobodný výber polohy, toto všetko by mal zabezpečiť nový pôrodný gauč, ktorý pred Vianocami zakúpili v krompašskej pôrodnici. Zdravotníci si od neho sľubujú samé pozitíva.

Pôrodu môže pomôcť špeciálny nábytok.

Foto: shutterstock

Pôrodný gauč je špeciálny nábytok navrhnutý pre podporu ženy počas pôrodu, ktorého cieľom je poskytnúť rodičke optimálne prostredie a umožniť jej pohodlnú a prirodzenú polohu. „Tento typ nábytku môže byť prínosný pre ženy, ktoré preferujú alternatívne polohy a taktiež môže zlepšiť pohodlie a efektivitu pôrodného procesu. Pôrodný gauč umožňuje nastavenie rôznych polôh, akými sú polohy v sede či na kolenách,“ približuje primárka gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia krompašskej nemocnice MUDr. Svetlana Lukáčová, MPH.

Okrem možnosti nastavenia rôznych polôh má pôrodný gauč aj ďalšie výhody. Podporuje prirodzené pohyby v tele a môže uľahčiť otváranie panvovej oblasti. Je pohodlný nielen pre rodičku, ale aj pre personál. Konštrukcia totiž umožňuje zdravotníckemu personálu pohodlný prístup k žene počas pôrodu, čo je dôležité pre monitorovanie a poskytovanie nevyhnutnej starostlivosti.

Vlastník krompašskej pôrodnice, skupina AGEL, investovala do pôrodného gauča 5 500 eur. „Sme nesmierne radi, že sa nám ako jednému z prvých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti na Slovensku podarilo zabezpečiť pre rodičky pôrodný gauč, ktorý posúva zdravotnú starostlivosť v oblasti gynekológie na najmodernejšiu úroveň. Vo vylepšovaní podmienok pre naše rodičky budeme aj pokračovať,“ hovorí riaditeľ Nemocnice AGEL Krompachy a nemocníc spišského klastra František Lešundák.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >