Doma s deťmi. Tip na aktivitu 31: Píšte si rodinný turistický denník, raz to oceníte

Gabriela Bachárová, 7. mája 2020 o 04:22

Ako sa dá lepšie zvládnuť sociálna izolácia súčasných dní, keď sa veľká časť rodinných aktivít nútene odohráva medzi štyrmi stenami a nemáme sa ešte veľmi stretávať s väčším počtom ľudí? Snažte sa byť čo najviac na vzduchu, choďte často na výlety a veďte si spolu s deťmi turistický zápisník.

Výletný denník sa stane zdrojom spomienok.

Foto: Shutterstock.com

S odstupom rokov vám deti za nápad, aby ste si písali zápisky z výletov, vrelo poďakujú, pretože sa pre ne stane zdrojom krásnych spomienok, ktoré by už inak možno ani nevydolovali z pamäti.

Do zápisníka môžete zaznamenávať, kde ste boli, čo ste tam robili a čo ste videli. Deti určite radi pridajú kresbičku hradu, ktorý ste navštívili alebo kopcov, ktoré ste obdivovali. Vhodným spestrením budú aj fotografie z výletu. Fajnšmekri si môžu poznačiť aj rôzne „technické detaily": koľko kilometrov ste ušli, aké prevýšenie ste prekonali, aké bolo počasie a podobne.

Písanie si zápiskov je jedinečná možnosť, ako si deti môžu precvičiť jemnú motoriku. K tomu už dnes nemajú veľa príležitostí. Zároveň pre ne bude aktivita vítanou sebareflexiou. Uvedomia si lepšie, čo prežili a prečo sa im to páčilo (alebo aj nie). Zároveň si do denníka môžu poznamenať rôzne myšlienky a nové nápady aj na to, kam sa na výlet vybrať nabudúce.

Ak máte čas a chuť, okrem výletného denníka si môžete viesť aj bežný denník, v ktorom budete zapisovať, čo sa deje v živote rodiny a vašich detí. Skúste sa prekonať a raz za čas si sadnite nad papier, budujete tak jedinečnú rodinnú históriu. A napokon, o dva mesiace začnú deťom prázdniny, navrhnite im, aby si písali aj prázdninový denník.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >