Doma s deťmi. Tip na aktivitu 17: Možno študovať Detskú Univerzitu Komenského online a vyhrať smarthodinky

gb, 16. apríla 2020 o 04:45

Na online Detskej Univerzite Komenského špeciál študuje už 400 detí, najviac sa o štúdium cez internet zaujímajú desaťročné deti, najpočetnejšie je zastúpený Bratislavský kraj.

Deti môžu študovať cez internet.

Foto: DUK

Spoločnosť Datalan ako dlhoročný realizátor online Detskej Univerzity Komenského (DUK) sprístupnila školákom 44 zaujímavých a inšpiratívnych videoprednášok slovenských aj zahraničných prednášajúcich a odštartovala tak Detskú Univerzitu Komenského online špeciál. Prednášajúci zdieľali svoje znalosti za ostatných päť ročníkov detskej univerzity online, ktorú organizuje Divadlo Aréna s Univerzitou Komenského v Bratislave. Každý týždeň online štúdia tak predstavuje jeden ročník.

„Mimoriadna situácia si vyžaduje aj mimoriadny prístup a činy. Detská Univerzita Komenského zvyčajne prebieha počas letných prázdnin, keď školy zatvoria svoje brány. Spustením projektu DUK online špeciál chceme v súčasnej situácii, kedy sú školy zatvorené, podať pomocnú ruku pri domácom vzdelávaní detí. Pretože práve vzdelanie spolu s kultúrou prispievajú k formovaniu našej budúcej občianskej elity," uviedol zakladateľ Detskej univerzity, herec a riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura.

Nateraz na online univerzite cez www.dukonline.sk študuje už 397 študentov-školákov. Z nich je 213 dievčat a 184 chlapcov. Najviac učeniachtivých detí má desať rokov a najpočetnejšie zastúpený je Bratislavský kraj.

Prednášky profesorov sú prispôsobené deťom základných škôl, ktoré sa dozvedajú napríklad aj to, prečo potrebujeme dýchať, prečo je stres zlý aj pre baktérie, prečo môžu policajti nasadzovať putá alebo prečo lietadlo nespadne. Školáci si môžu vybrať ľubovoľný deň či čas, kedy si v rámci otvoreného ročníka tú-ktorú prednášku vypočujú a vyplnia test z toho, čo sa v prednáške naučili.

„Keďže deti zostanú v súvislosti s opatreniami vlády na zabránenie šíreniu koronavírusu ešte nejaký čas mimo škôl, odkázané na homeschooling, chceme pomôcť im, rodičom aj učiteľom,“ vysvetlil generálny riaditeľ Datalanu Marek Paščák.

Detská univerzita bude pre deti prístupná až do 3. mája a počet detí je vďaka online forme neobmedzený. Projekt Zostaň doma a študuj na DUK online špeciál umožní deťom nielen dozvedieť sa mnohé nové poznatky a netušené fakty, ale zároveň svojím úsilím zabojovať o výhru zaujímavej ceny – smarthodinky Xiaomi Amazfit, ktoré ich dokážu motivovať hýbať sa aj v domácej karanténe.

„Na záver vyhlásime a odmeníme jedného víťaza z každého samosprávneho kraja, ktorý úspešne zvládol najviac testov. V prípade rovnosti rozhodne žrebovanie,“ povedal Marek Paščák.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa