Dobrovoľníctvo si budú môcť vyskúšať aj deti zo základných a materských škôl

TASR, 7. septembra 2021 o 03:50

Dobrovoľnícku skúsenosť budú môcť získať deti zo základných a materských škôl z Bratislavského kraja počas celoslovenského Týždňa dobrovoľníctva od 16. do 22. septembra.

Dospelým tento rok v dobrovoľníčení pomôžu i deti.

Foto: Bratislavské dobrovoľnícke centrum

Ako informovala PR manažérka Bratislavského dobrovoľníckeho centra Michaela Bagalová, deti si na pár hodín vyskúšajú reálnu dobrovoľnícku pomoc organizáciám. Deti do 15 rokov sa pritom môžu zapájať do dobrovoľníctva iba za špecifických podmienok.

„Všetkým ale môžeme hravou formou ukázať, čo robia dobrovoľníci. Deti si tak vyskúšajú sadiť trvalky, vytrhávať burinu, maľovať hracie prvky na zem alebo natierať jednoduché drevené prvky do záhrady," priblížila. Pomoc dobrovoľníkov využívajú prevažne občianske združenia, školy, centrá voľného času, knižnice, domovy pre seniorov, domovy sociálnych služieb, ale aj mestské časti.

V rámci aktivít Týždňa dobrovoľníctva prevládajú v Bratislavskom kraji exteriérové ponuky, ako sú úprava záhrad, maľovanie, oprava pieskoviska, obnova prístrešku. Spomedzi interiérových sú to umývanie okien, administratívne práce, upratovanie detských herní, ale aj výroba koberčekov pre psov a mačky do útulkov.

Týždeň dobrovoľníctva je podľa Bagalovej vyhľadávaný pre možnosť vyskúšať si dobrovoľníctvo bez registrácie a zaväzovania sa k dlhodobej pomoci. Zapájajú sa do neho rôzne vekové skupiny, priateľské a pracovné kolektívy s cieľom stretnúť sa a pomôcť komunite vo svojom okolí. Všetky dobrovoľnícke ponuky Týždňa dobrovoľníctva nájdu záujemcovia na www.tyzdendobrovolnictva.sk. Do siedmeho ročníka sa zapojilo viac ako 70 organizácií s takmer 220 dobrovoľníckymi ponukami v hlavnom meste a okolí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >