Detská nemocnica v Banskej Bystrici má 78 nových lôžok pre malých pacientov

TASR, 13. mája 2019 o 03:34

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Banskej Bystrici disponuje 78 novými lôžkami, ktoré dostala v uplynulých dňoch vďaka ministerstvu zdravotníctva.

V ordinácii pediatra sa spolu lekári i pacienti aj zasmejú.

Foto: Shutterstock.com

Referentka pre marketing nemocnice Jana Petríková uviedla, že vo viacerých nemocniciach je to masívna obnova lôžok po mnohých rokoch a bežný poskytovateľ ústavnej zdravotnej starostlivosti by sa k takej obnove lôžok nemal šancu dostať. Podľa nej nové lôžka znamenajú predovšetkým komfortnejšiu liečbu pre pacientov, ich bezpečnosť, no zlepšia sa tým tiež podmienky na prácu zdravotníckych pracovníkov.

„Hoci išlo o centrálny nákup, nemocnice mali možnosť vybrať si presne taký typ lôžka, aký pre pacientov potrebujú. Do banskobystrickej detskej nemocnice pribudlo desať postelí pre najmenších a 68 lôžok pre väčšie deti. Umiestnili sme ich na všetky lôžkové oddelenia, vrátane II. Kliniky pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny. Práve na nej umiestnené lôžka predstavujú najvyšší štandard svetovej úrovne," zdôraznila Petríková.

Lôžka spĺňajú predpoklady náročnej manipulácie s pacientom, resuscitačnej aj intenzívnej starostlivosti o pacienta. Na ostatných oddeleniach sa nachádzajú plne elektricky ovládateľné lôžka so sofistikovanými funkciami a nadštandardnými vlastnosťami ako nastaviteľnosť výšky ložnej plochy či polohovanie pacienta. Ich súčasťou sú kvalitné matrace, pohyblivé bočnice a ďalšie príslušenstvo, napríklad infúzne stojany. Postele sú v jemných pastelových.

„Pôvodné lôžka sme rozdelili do dvoch skupín podľa stupňa opotrebovania. Na tie, ktoré sú vyradené a budú zlikvidované, alebo tie, ktoré sú ešte vhodné na použitie. Druhú skupinu lôžok sme odovzdali domovom sociálnych služieb," dodala Petríková.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >