Deti, vyfoťte jeseň a vyhrajte!

SITA, 9. októbra 2019 o 04:36

Nasmerovať deti do prírody a prebudiť v nich vzťah k životnému prostrediu je poslaním fotografickej súťaže pre deti a mládež Envirospektrum.

Vyfoť jeseň!

Foto: Shutterstock.com


Tretí ročník súťaže vyhlásilo ministerstvo životného prostredia spolu so Slovenskou agentúrou životného prostredia. Súťažné práce žiakov na tému Jeseň obdobie farieb, vôní a chutí majú zachytávať premeny prírody v tomto ročnom období.

Súťažné snímky majú odrážať pohľad mladej generácie na prírodu a jej zmeny a zároveň byť inšpiráciou pre jej ochranu. „Jeseň s jej farebnými metamorfózami, flórou a faunou pripravujúcimi na zimu, turistikou počas babieho leta či so zberom plodov ľudskej práce v našich ovocných sadoch a viniciach prináša množstvo inšpirácií na fotografovanie,“ uviedla vo vyhlásení Slovenská agentúra životného prostredia.

Do súťaže sa môžu do 29. novembra zapojiť žiaci základných a stredných škôl na Slovensku. Súťažné fotografie by mali mať tvorivý a motivačný charakter, ktorý prezentuje vzťah a rôzne pohľady detí k životu a k prírode. Každý súťažiaci môže prihlásiť maximálne päť fotografií, ktoré zodpovedajú aktuálnej téme.

Vyhodnotenie výsledkov súťaže je naplánované na december. „Organizátori súťaže chcú zistiť ako jednotlivec, dieťa, tínedžer vníma prírodu v dnešnej dobe preplnenej modernými technológiami, čo považuje za pekné, zaujímavé a inšpirujúce a čo je podľa neho potrebné zmeniť,“ uviedla Slovenská agentúra životného prostredia.

Výhercovia súťaže budú ocenení v troch vekových kategóriách a udelené budú aj Špeciálna cena SAŽP a Špeciálna cena poroty. Viac informácií je uvedených na webovej stránke envirospektrum.sazp.sk.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >