Žeravá jesenná zábava: upečte si v pahrebe zemiaky

Gabriela Bachárová, 10. októbra 2018 o 11:33

Vonku je ešte stále celkom pekne, drakov ste si už s deťmi pustili, aj pochodili celé široké okolie, tak čo ešte v prírode zaujímavého podniknúť? Opečte si v pahrebe zemiaky.

Pečenie zemiakov v pahrebe je tradícia, ktorú stojí za to obnoviť.

Foto: Shutterstock.com

Kedysi to bola úplne bežná zábava detí na jeseň. Hovoriť o nej z vlastnej skúsenosti však môžu už len dnešní prarodičia. A to je škoda. Tak prečo túto nevšednú tradíciu znovu neuviesť do života?

Je to veľmi jednoduché. Umyté zemiaky (prípadne je možné obaliť ich do alobalu) hoďte do žeravých uhlíkov, dobre ich v pahrebe zakryte a pečte asi 45 minút. Buďte trpezliví, dvadsať minút nestačí. Uhlíky ich upečú do chrumkava. Hotové zemiaky opatrne vyhrabte z popola, trošku ich očistite a môžete zjesť len tak, alebo si z domu prineste maslo a to na ne natrite. Uvidíte, že deti budú nadšené.

Ak vám opekanie zemiakov nestačí, skúste s deťmi ďalšiu milú aktivitu požičanú z čias dávno minulých. Na ohni si môžete pripraviť teplé a voňavé jabĺčka. Deti si ich napichnú na orezaný konár a samy upečú. Budú im chutiť ako máločo!







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >