Deti už môžu písať Ježiškovi, prvý list prišiel v máji

TASR, 19. novembra 2018 o 10:30

Za 19 rokov, odkedy na Slovensku funguje Vianočná pošta, napísalo želania Ježiškovi viac než 1,8 milióna detí z celého sveta. V tomto roku ich je zatiaľ okolo 500. Prvý prišiel už v máji od Kevina z Rimavskej Soboty.

Oficiálne Sídlo Santa Clausa, kde tiež možno písať listy, Rovaniemi na polárnom kruhu vo Fínsku.

Foto: shutterstock.com

Do oficiálneho sídla Vianočnej pošty na Slovensku, v Rajeckej Lesnej chodia listy z celého sveta - z krajín ako Taiwan, Hokgkong, Malajzia, Bielorusko či Japonsko. "Pohľadnice prichádzajú v slovenskom jazyku, ale aj v rodnom jazyku detí. Dokonca sme zažili milé spojenie tradičnej pošty a modernej doby. Niektoré deti použili internetové prekladače, aby listy Ježiškovi preložili z rodnej reči do slovenčiny. Ježiško, samozrejme, odpisuje, pokiaľ deti pripoja aj spiatočnú adresu, nielen v slovenčine a angličtine, ale aj v Braillovom písme," povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

Prvý tohtoročný list prišiel Ježiškovi už 22. mája od Kevina z Rimavskej Soboty. Momentálne ich je okolo 500. Deti si okrem darčekov podľa Petra Helexu želajú aj duchovnejšie veci - v rodine pokoj, šťastie, zdravie, dobré známky.

Novinkou tohtoročného 20. ročníka Vianočnej pošty je možnosť poslať pohľadnicu Ježiškovi z mobilu či počítača prostredníctvom aplikácie Moja pohľadnica. "Stačí si zvoliť pohľadnicu zo šablóny Vianočná pošta, napísať správu Ježiškovi a zadať objednávku. Slovenská pošta pohľadnicu vytlačí a doručí. Deťom, ktoré uvedú aj spiatočnú adresu, Ježiško pošle odpoveď a vďaka generálnemu partnerovi Vianočnej pošty, Poštovej banke, pribalí aj milý darček," vysvetlil Peter Helexa.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >