Dara Rolins má v čase pandémie jednu istotu. Neuhádnete, čo ju drží nad vodou

Gabriela Bachárová, 1. mája 2020 o 05:00

Hoci speváčke Dare Rolins (47) chýbajú koncerty a fanúšikovia, teší sa, že si môže karanténu užívať vo svojom dome a v prítomnosti dcéry Laury, ktorá pred mesiacom oslávila dvanáste narodeniny.

Pandémia nového typu koronavírusu rozvrátila ľudom rozbehnuté životy a citeľne zasiahla aj do sveta obľúbenej česko-slovenskej speváčky. Jednu istotu si však s dcérou nenechali vziať. Sú ňou obyčajné, a pritom nevšedné a vzácne dni. „Na jedno sa aj v tejto dobe dá spoľahnúť. Na nedeľu. Kedykoľvek príde jej čas, prebieha v rovnakej nálade,“ pripísala k uvoľnenej fotografii, na ktorej spolu s Laurou len tak relaxujú rovno na ceste. A prečo nie, veď dni sú už pomerne teplé a príjemné. Nedeľa, ako má byť.



Mama a dcéra sa v domácej karanténe rozhodne nenudia. Dobrú náladu si udržiavajú pohybom, ku ktorému patrí aj tanec, ako môžete vidieť na ďalšej veselej fotografii. „Pretože jablko nepadá ďaleko od stromu, aj Lola sa v jednom kuse vrtí a medzi slovami tancuje. A keď na ňu zavolám, prichádza zásadne tanečným krokom. Smejem sa tomu, krútim hlavou, ale vlastne mám z jej vzťahu k pohybu extrémnu radosť, pretože som presvedčená o tom, že práve tanec je jedným z najkomplexnejších spôsobov, ako udržať telo aj dušu zdravé a šťastné,“ myslí si speváčka.



Karanténa sa znáša ľahšie, keď je vonku krásne a všetko kvitne. Že speváčka novú, nečakanú situáciu zvláda s prehľadom, o tom svedčí aj pozitívna atmosféra, ktorá sála z tejto fotografie. Dara Rolins zachytená pri rozkvitnutej čerešni.



Usmievajte sa v dnešnej ťažkej dobe hlavne na seba, radí všetkým Dara Rolins, ktorá si úsmev na tvári udržiava pravidelným cvičením. „Moje ráno. Dnes, včera, pred týždňom aj budúci týždeň. Všetky sú dosť podobné. Aj u vás? Domáci režim má niečo do seba, nechcem si sťažovať, veď viem, že problémy začínajú až vo chvíli, keď riešime fatálnejšie veci, než je povinná karanténa. Ale áno, priznávam, aj mne chýba tá sloboda, pohyb, vystupká, moje sestry, vy. Beriem to celé ako skúšku, výchovný kurz. Okrem iného aj ako cvičenie našej trpezlivosti, disciplíny, vytrvalosti, cestu, ako v sebe opäť objaviť pokoj. Prosto nájsť stratené. Tak ako ja trpezlivosť, ktorá mi došla tak pred dvadsiatimi rokmi. Prajem aj vám, aby ste v tom celom nezmysle našli zmysel, nespustli, neopúšťali sa. A neprestali sa usmievať. Na všetkých okolo, ale hlavne na seba," napísala speváčka milé vyznanie.



Dara Rolins necvičí len v domácej telocvični, ale veľmi často aj v prírode. Len si tak zabehnúť v lese. Luxus karantény.



„Teraz si viac než inokedy cením to rozhodnutie žiť mimo mesto. Každý deň mám dôvod usmievať sa len kvôli tomu pocitu, výhľadu, nádychu. Jasné, že k môjmu životu potrebujem aj ruch veľkomesta, ale možnosť vybalansovať to tichom je pre mňa existenčne nevyhnutná," vyznala sa. Ako však rýchlo dodala, čoho je veľa, toho je príliš. A tak sa už teší, až obnoví minulý hektický život. Snáď to bude už čoskoro.



Pozdrav z terasy. „Západ slnka na našej záhrade dnes prudko konkuroval dovolenkovej atmosfére na Bali," našla prirovnanie speváčka. Práve na ázijskom ostrove Bali trávi pravidelne Dara Rolins s dcérou a priateľmi časť zimného obdobia. Inak tomu nebolo ani tento rok. Teraz je však realitou domáca izolácia a možnosť cestovať do cudziny sa zatiaľ javí ako veľmi vzdialená.



Dara Rolins sa rada zamýšľa nad pravdami života a teraz má na tento svoj koníček naozaj dostatok času. „Práve som si tu prečítala peknú myšlienku: Nemôžeš konať dobro, ak ho v sebe necítiš. Takže si dnes dajte nejakú mňamku, alebo si napustite vaňu, prečítajte si niečo pekné, urobte si čaj s medom, nechajte na seba chvíľu žiariť slnko, zavrite pri tom oči a skúste sa zastaviť alebo aspoň spomaliť vaše myšlienky, predstavy, scenáre. Niečo ako meditácia," radí svojim fanúšikom spevácka stálica. A vraj najlepšie je urobiť to všetko naraz. Čo poviete, skúsite?



Laura, ktorú má Dara Rolins s českým hudobníkom Matějom Homolom, oslávila 25. marca už dvanásť rokov. „Tak nech je hlavne zdravá," praje si jej mama, ktorá dcéru vychováva sama. Minioslavu na konci marca zakončili štýlovo, prechádzkou na čerstvom vzduchu.











Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >