Banskobystričania môžu darovať hračky pre deti v nemocnici a detských domovoch

TASR, 18. decembra 2018 o 18:58

Banskobystričania či návštevníci mesta majú možnosť spríjemniť vianočné sviatky deťom, ktoré nemôžu byť doma, pretože sú hospitalizované v nemocnici alebo umiestnené v detských domovoch.

Deti v nemocniciach poteší každý darček.

Foto: Shutterstock.com

V banskobystrickom obchodnom centre Europe sa začala verejná zbierka hračiek, kníh a rôznych kreatívnych predmetov, ktorá potrvá do 23. decembra.

„Práve v tomto období si všetci akosi viac uvedomujeme, kde sú naše skutočné hodnoty. Kým my si užívame každú chvíľu strávenú v spoločnosti rodiny a priateľov, stále sú medzi nami aj takí, ktorí nemajú šťastie stráviť Vianoce v kruhu najbližších. V spolupráci so Svetielkom nádeje, sme sa preto rozhodli usporiadať zbierku pre detičky, ktoré ležia v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. Okrem toho časť týchto darčekov odovzdáme i deťom, ktoré sviatky trávia v detských domovoch,“ uviedla Jana Seleštianska, marketing coordinator v obchodnom centre.

Predmetom darovania nesmie byť finančná čiastka. Všetky darčeky stačí odovzdať hosteske, ktorá bude čakať na darcov na prízemí centra od desiatej do osemnástej hodiny. Stačí priniesť z domu ešte nerozbalenú hračku, alebo ju zakúpiť. Darované kreatívne predmety deti zasa využijú pri výrobe vlastných vecí v kreatívnych dielničkách.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >