Aj Jana Kirschner potrebuje občas ako mama vypnúť: „Nech žije našich 10 minút!“

pt, 2. novembra 2020 o 04:53

Kedysi spievala, že nechce byť žienka domáca, dnes by svoju rodinu nevymenila za nič na svete. Napriek tomu má toho aj Jana Kirschner v kolotoči domácich prác niekedy viac než dosť, ako každá mama. Po 10 dňoch „full time mum“ (mamy na plný úväzok) si aj ona potrebovala zobrať chvíľu pre seba a podelila sa o to na sociálnej sieti.

Chvíľku pre seba potrebuje každá mama. Aj Jana Kirschner.

Foto: facebook Jany Kirschner

„10 dní Full time mum. Raňajky-obedy-večere. Neodolala som. Kúpila som si na markete varené víno a oddychujem. 10 minút. Iba ja... Ja viem poznáte to. Nech žijú matky. Nech žijú rodičia. Nech žije našich 10 minút!!!,“ napísala Jana, mama dvoch školáčok, k tejto fotografii, ktorá hovorí sama za seba. Niet čo dodať. (Azda až na ten jednorazový pohárik – neladí so speváčkiným ekologickým cítením, ktoré verejne často prezentuje, no zrejme nebolo na výber.)

Nedávno Jana Kirschner podporila globálny klimatický štrajk Klíma ťa potrebuje. „Klimatická kríza dnes už nie je len imaginárnym pojmom, o ktorom hovoria vedci a niekoľko klimatických aktivistov. Je každodennou realitou stámiliónov ľudí vrátane obyvateľov Slovenska. Klimatická zmena bude mať na globálnej úrovni zásadné ekologické, spoločenské, ekonomické a politické dôsledky, ktoré sa dramatickým spôsobom dotknú aj Slovenska. Ak chceme, aby boli čo najmenšie, musíme v najbližších dvoch desaťročiach zásadne znížiť emisie skleníkových plynov. Slovenská vláda však musí uznať klimatickú krízu ako jednu zo svojich hlavných priorít,“ vyzvala na Instagrame.

Pandémia koronavírusu zasiahla do života aj jej. „Môj kalendár je prázdny. Nebombardujú ma viac zobrazujúce sa eventy v rohu displeja či upozornenia na blížiace sa udalosti. Pozitívne na tom je, že po viac než dvadsiatich rokoch je to aj môj prvý skutočný Time Out,“ napísala.

Na druhej strane však nezabúda, že je umelkyňa a apeluje, aby sa aj v týchto časoch na umelcov nezabúdalo. „Aj keď nás umelcov mnohí politici odmietajú vidieť, nie sme neviditeľní. Sme tu a snažíme sa nájsť nové spôsoby ako tvoriť, žiť a posúvať sa ďalej. Umenie nie je iba akýsi nepotrebný rozmar, je to zrkadlo, ktoré spoločnosť práve v ťažkých chvíľach potrebuje, liek na ubolené srdce a unavenú dušu, či vakcína proti hlúposti, nenávisti, arogancii, letargii, otupenosti, spoločenskej slepote a hluchote.“





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >