20 fotografií, ktoré vás presvedčia, že princezná Charlotte akoby svojej prababičke Alžbete II. z oka vypadla

Gabriela Bachárová, 14. septembra 2022 o 04:00

Delilo ich 89 rokov. Jedno však mali spoločné. Princezná Charlotte, dcéra princa Williama a princeznej Kate, akoby svojej zosnulej prababičke z oka vypadla.

Bývalá britská kráľovná sa narodila v apríli roku 1926, len osem rokov po skončení prvej svetovej vojny. Dnes sedemročná Charlotte prišla na svet začiatkom mája roku 2015, v dobe masívnej utečeneckej krízy. Každá po prvýkrát zaplakala v úplne inej dobe. Obe sú májové deti, avšak s jedným, no podstatným rozdielom. Delilo ich ťažko predstaviteľných 89 rokov, počas ktorých sa časy neuveriteľne zmenili.

A zatiaľ čo malá princezná má ešte všetko pred sebou, Alžbeta už svoju vrchovato naplnenú pozemskú púť uzavrela. V malej Charlotte však žije aj po svojej smrti. Často sa hovorí, že podobu deti nededia po rodičoch, ale skôr po prarodičoch či ešte vzdialenejších predkoch. V prípade Charlotte a Alžbety to patrí do bodky. Každý pohľad či úsmev malej šľachtičnej bývalú kráľovnú pripomínajú až zarážajúco.

Kráľovná je už v nebi

Charlotte a jej súrodenci, princovia George (9) a Luois (4) sa o úmrtí svojej prababičky dozvedeli od mamy Kate. Tá sa ani nešla s babičkou svojho muža rozlúčiť. Média priniesli správu, že jej neúčasť mala svoj význam. Svojim deťom chcela správu o smrti obľúbenej panovníčky povedať včas, ešte pred oznámením z oficiálnych miest.

„Chcela, aby tak tragickú správu počuli priamo od nej, aby zmiernila ich šok. Kate veľmi starostlivo vyberala slová, ktoré použila. Povedala, že Alžbeta je už v nebi s princom Philipom (jej manžel, ktorý zomrel vlani). Bolo tam veľa sĺz a objatí a pochopiteľne, že deti sú veľmi zarmútené," citovali britské média zdroj z blízkeho okolia kráľovskej rodiny.

Titul pre sedemročnú

Charlotte si to ešte určite neuvedomuje, no po smrti kráľovnej sa niečo zmenilo aj v jej živote. Oficiálne totiž dostala titul princeznej z Walesu. Jej bratia sa zasa môžu pýšiť titulmi princov z Walesu. Naprázdno po smrti staručkej kráľovnej neobišli ani rodičia detí. William je už princ z Walesu, Kate z vojvodkyne povýšila na princeznú. Princ Willam je prvým nasledovníkom trónu po súčasnom kráľovi Karlovi III.

A teraz už sa pozrite na fotografie. Naozaj veľká podoba, však?

Minuloročná spoločná fotografia kráľovnej s manželom, princom Philipom a vnúčatkami, Charlotte vľavo od panovníčky, jej brat George vpravo, Alžbeta II. má na kolenách ich súrodenca, chlapčeka Louisa.


Fotografia zverejnená v máji pri príležitosti siedmych narodenín Charlotte.


A šieste narodeniny minulý rok.


Kráľovná v požehnanom veku.


A zamlada.


Oficiálna vianočná fotka rodiny spred dvoch rokov.


Jún 2020.


Kráľovná Alžbeta II.


Fotka, ktorá zachytáva prvý Charlottin deň v škole, na fotke s bratom Georgom.


Prehliadka kráľovských leteckých síl v roku 2019.


Štvrté narodeniny.


Charlotte ako štvorročná.


Jeseň pred štyrmi rokmi.


Tretie narodeniny.


Oficiálna vianočná fotka spred piatich rokov.


Tu mala Charlotte dva roky.


Mladá kráľovná.


A jednoročná dnes už princezná.


Roztomilé bábätko.


A milá kráľovná.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >