Zabavte sa cez víkend v Tatrách. Budú tam sochy z ľadu, koncerty i súťaže pre deti

SITA, pt, 9. januára 2019 o 11:42

Vysoké Tatry budú cez víkend zaujímavým miestom nielen pre lyžiarov. Svoje diela tam vystavia majstri, ktorí z ton ľadu vyrábajú krásne sochy.

Víťazi vlaňajšej súťaže sochárov vo Vysokých Tatrách.

Foto: SITA

Na Hrebienku sa cez víkend zídu ľadoví sochári z desiatich krajín sveta a k dispozícii budú mať 50 ton ľadu. V rámci súťaže Tatry Ice Master budú vytvárať 35 unikátnych ľadových sôch v rôznych témach a motívoch.

Povzbudiť ich a potom obdivovať ich diela môžu prísť deti i dospelí. Pripravený je pre nich bohatý sprievodný program – sobotný koncert Peter Bič Projekt, ľadovo-ohňová šou a vystúpenie skupiny Billy Barman za sprievodu dievčat zo SĽUK-u v nedeľu. Deti sa zabavia pri rôznych hrách a súťažiach.

V sobotu, budú sochári tvoriť diela na tému Gothic štýl, v nedeľu už podľa vlastného výberu. Ako informovala Veronika Littvová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry, aktuálny ročník podujatia umelcom ponúka premenlivé počasie, no organizátori veria, že vďaka šikovnosti umelcov vzniknú nádherné ľadové unikáty.

Tie si návštevníci Tatier budú môcť prísť pozrieť aj v nasledujúcich týždňoch. Ľadové sochy budú od zotmenia nasvietené, čím sa umocní ich dizajn a krása. Jednu časť sôch budú ľadoví rezbári vytvárať popri budove lanovky, druhá sa bude nachádzať v druhej kupole vedľa Tatranského ľadového dómu.

Tatry Ice Master patrí hneď po ľadovom dóme, ktorý je najväčšou atrakciou zimy v Tatrách, medzi najnavštevovanejšie podujatia. Tatry Ice Master je medzinárodná súťaž v ľadovom sochárstve, v ktorej bojujú o prvenstvo najlepší ľadoví sochári z celého sveta. Galéria ľadových majstrov so sochami umiestnenými v kupole bude v prevádzke až do skončenia zimnej sezóny, teda približne do konca apríla. Druhá časť sôch ostane na otvorenom priestranstve, kým ich počasie neroztopí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >