Viac ako piatim miliónom detí v Jemene hrozí vyhladovanie

TASR, gb, 8. októbra 2018 o 21:40

Medzinárodná organizácia Save the Children varovala, že do konca tohto roka môže v Jemene, kde prebieha vojnový konflikt, zomrieť vyše 36-tisíc detí. Vyhladovanie hrozí 5,2 miliónu detí.

Vojna v Jemene ohrozuje zdravie i životy detí.

Foto: Shutterstock

„Milióny detí nevedia, kedy dostanú ďalšie jedlo. V jednej nemocnici, ktorú som navštívila v severnom Jemene, boli bábätká, ktoré boli také slabé, že nemohli plakať. Telá mali vyčerpané hladom,“ vyjadrila sa Helle Thorning-Schmidt, výkonná riaditeľka organizácie Save the Children International.

„Táto vojna hrozí zabitím celej generácie jemenských detí, ktoré čelia viacerým hrozbám, od bômb cez hlad po ochorenia, ktorým sa ale dá predchádzať, ako je napríklad cholera,“ dodala.

Organizácia informovala, že kvôli vážnej podvýžive ošetrila v tomto roku takmer 400-tisíc detí mladších ako päť rokov. Zároveň varovala, že do konca roka môže zomrieť vyše 36-tisíc detí.

Konflikt v Jemene začal pred štyrmi rokmi, keď povstalci obsadili hlavné mesto Saná a zvrhli medzinárodne uznávanú vládu. Vojna si vyžiadala už viac než 10-tisíc obetí.








Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >