V USA sa narodil chlapec s váhou 6,7 kilogramu. Na svet prišiel cisárskym rezom

TASR, gb, 1. januára 2019 o 18:24

Ich prvorodená dcéra vážila po narodení skoro 4,5 kilogramu, ale že jej braček Ali bude ešte oveľa ťažší, to sa rodičom ani nesnívalo.

Ali s rodičmi.

Foto: www.nbcdfw.com

Ali, ktorý prišiel na svet v nemocnici Arlington Memorial Hospital v meste Arlington v štáte Texas, vážil 6,7 kilogramu, čo je dvojnásobok priemeru pre novorodencov. Matka a dieťa, ktoré sa narodilo cisárskym rezom, sú v poriadku.

Za vrchnú hranicu je považovaná váha 4,5 kilogramu, pripomenula lekárska fakulta Univerzity v Michigane. Aliho staršia sestra Annabelle síce patrila do normálneho rozpätia, ale zmestila sa tam len tak tak, pri narodení pred dvoma rokmi vážila 4,4 kilogramu. Predpokladalo sa, že jej braček bude vážiť ešte viac, ale ako povedala mamička Jennifer Medlocková pre televíziu CBS News v Dallase: „Šesť kilogramov nikto nečakal.“

Ali sa narodil 14. decembra, domov sa dostal o päť dní neskôr, niekoľko dní strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov, pretože mal nízku hladinu cukru v krvi a krvných doštičiek.

Chlapec už teraz nosí oblečenie pre deti vo veku od troch do šiestich mesiacov. „Spí a papá, je to jednoducho zdravý chlapec. Len o trochu väčší, ako by človek čakal," povedal jeho otec Eric Medlock pre televíziu CNN.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Tehotenstvo a pôrod - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >