V Šamoríne vystavujú obrázky z výtvarnej súťaže pre deti Žitnoostrovské pastelky

TASR, 19. decembra 2018 o 16:11

Rovno päťdesiat rovnocenných víťazov má výtvarná súťaž Žitnoostrovské pastelky 2018. Prišlo do nej 1622 obrázkov z celého Slovenska, ale aj Poľska, Srbska, Českej republiky, Maďarska, Bulharska, Ruska, Kazachstanu, Hongkongu i Bangladéša.

Jeden z víťazných obrázkov.

Foto: Žitnoostrovské pastelky

Najlepšie práce vystavujú v Mestskom kultúrnom stredisku v Šamoríne do 28. decembra.

„Ide o medzinárodnú výstavu. Časť z výstavy putuje po jednotlivých mestách. Napríklad trikrát bola v Győri a ako posledná je v Šamoríne. Snažíme sa inštalovať obrazy, ktoré sú zo Šamorína alebo okolia," povedala Dagmar Madarásová, odborná metodička Žitnoostrovského osvetového strediska v Dunajskej Strede. Takáto súťaž nemá podľa nej na Slovensku obdobu, pretože podobné súťaže nemajú medzinárodný charakter a väčšina z nich je zameraná na staršie deti.

Odborná porota so zahraničným zastúpením pracovala pod vedením Bohumíra Bachratého a vybrala päťdesiat rovnocenných víťazov. Pôvodná celoštátna súťaž Žitnoostrovské pastelky sa koná od roku 1996, neskôr sa stala medzinárodnou v rámci Európy. Posledných osem rokov je už transkontinentálnou súťažou. Do devätnástich ročníkov sa prihlásilo viac ako 33-tisíc účastníkov z devätnástich krajín sveta.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >