V chudobe žije na Slovensku viac ako 62-tisíc detí

SITA, 29. októbra 2018 o 10:30

V hmotnej núdzi sa u nás nachádza vyše 62-tisíc detí, dobrou správou ale je, že v porovnaní s koncom septembra minulého roka ich počet klesol o desaťtisíc.

Počet sociálne odkázaných detí na Slovensku klesá.

Foto: Shutterstock.com

Najnovšie čísla zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky. Sociálne odkázaných jednotlivcov s jedným až štyrmi deťmi bolo ku koncu minulého mesiaca 8,7-tisíca. Ich počet sa oproti koncu septembra minulého roka znížil o 1,7-tisíca. Jednotlivcov s viac ako štyrmi deťmi žije na Slovensku v chudobe 308, čo je medziročne menej o 5 osôb.

Dvojíc s jedným až štyrmi deťmi bolo v hmotnej núdzi 12,2-tisíca, čo je medziročný pokles o 2,4 -tisíca. Dvojíc s viac ako štyrmi deťmi, odkázaných na dávky v hmotnej núdzi, úrady evidovali ku koncu minulého mesiaca 3,2-tisíca. Medziročne je to menej o 492 osôb.

Ku koncu deviateho mesiaca tohto roka bolo na Slovensku v hmotnej núdzi 37,9-tisíca jednotlivcov bez detí. Medziročne ich počet klesol o 7,4 tisíca. V hmotnej núdzi bolo 5,7-tisíca dvojíc bez detí. Oproti koncu septembra vlaňajška ich počet klesol o 913 osôb.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >