V bojnickej ZOO môžete v sobotu sledovať a odchytávať netopiere

TASR, gb, 21. augusta 2019 o 04:00

Noc netopierov sa uskutoční v sobotu 24. augusta v bojnickej zoologickej záhrade. Cieľom je vyvrátiť mýty, ktoré sa s týmito zvieratami v spoločnosti stále spájajú.

V sobotu sa budú v bojnickej ZOO sledovať a odchytávať netopiere.

Foto: Národná zoologická záhrada Bojnice

„Cieľom tohto podujatia je pomôcť prekonať u detí i dospelých neopodstatnené obavy a strach z netopierov. Vďaka ich vzhľadu a využívaniu podzemných úkrytov boli ešte v nedávnej minulosti považované za diablových spoločníkov. Najmenšie cicavce na svete však vôbec nie sú nebezpečné. Práve naopak, sú užitočné a majú veľmi zaujímavý život," načrtol hovorca bojnickej zoo Jaroslav Slašťan.

Informácie, poznatky a skúsenosti priamo z terénu odovzdá návštevníkom Peter Bačkor zo Spoločnosti pre ochranu netopierov. Neskôr sa všetci záujemcovia presunú do areálu Národnej zoologickej záhrady, kde sa pokúsia o odchyt netopierov do špeciálnej, na to určenej siete. Účastníci si tiež vyskúšajú sledovanie týchto jediných lietajúcich cicavcov pomocou ultrazvukového detektora termovízií.

Cena na osobu je 15 eur, v tom je zahrnutý vstup do zoologickej záhrady. Akcia začína o siedmej večer. Počet účastníkov je limitovaný, treba sa prihlásiť na e-mail: jaroslav.slastan@zoobojnice.sk.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >