V Bibiane začína druhá séria workshopov pre deti s názvom Vyfarbi si leto

SITA, 7. augusta 2023 o 06:36

Workshopy sú sprievodným programom Bienále ilustrácií Bratislava 2023, ktoré začne 4. októbra.

Bibiana pripravila pre deti tvorivé workshopy.

Foto: fb Bibiany

V utorok 8. augusta začína v Bibiane – medzinárodnom dome umenia pre deti v Bratislave druhá séria workshopov pre deti s názvom Vyfarbi si leto. Informovala o tom PR manažérka Bibiany Natália Cehláriková. „V júli a v auguste tvoria slovenskí ilustrátori s deťmi na jedinečných workshopoch s názvom Vyfarbi si leto, ktoré sú sprievodným programom Bienále ilustrácií Bratislava (BIB) 2023," uviedla. Projekt oboznamuje deti s tvorbou slovenských ilustrátorov, jej procesom, technikou a zaujímavosťami. Druhá séria workshopov potrvá do 13. augusta.

Medzinárodná súťažná prehliadka originálov ilustrácií kníh pre deti a mládež BIB otvorí svoj 29. ročník 4. októbra a zaplní ilustráciami celé centrum Bratislavy. Súťažná prehliadka bude v Bibiane, ostatné sprievodné výstavy budú v Univerzitnej knižnici v Bratislave, Galérii mesta Bratislavy, Dvorane a výstavnej sieni Ministerstva kultúry, v Zichyho paláci či na Západnej terase Bratislavského hradu. Celé podujatie, ktoré potrvá do 3. decembra, budú dopĺňať programy pre deti, tvorivé dielne a interaktívne sprievody výstavami.

„Od 3. septembra ponúkneme Bratislavčanom i návštevníkom hlavného mesta malú ochutnávku a pozvánku na BIB 2023 – inštaláciu dvojíc reprodukcií vybraných ilustrácií z nadchádzajúceho ročníka BIB na Hviezdoslavovom námestí pod názvom Čo nás spája," približuje Cehláriková. Ako dodáva, po krízovom pandemickom ročníku 2021, keď porota o víťazoch rozhodovala online, pricestujú do Bratislavy jej členovia zo všetkých kútov sveta. „Tohtoročnú porotu tvoria zástupcovia ilustrátorskej a detskej knižnej tvorby z Indonézie, Číny, Izraelu, Iránu, Brazílie, Rakúska, Švédska, Írska, Lotyšska, Bulharska a, samozrejme, Slovenska, ktorí rozhodnú o držiteľovi Grand Prix, Zlatých jablkách, plaketách či čestných uznaniach," dodáva.

BIB 2023 sa uskutoční pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, ministerky kultúry Silvie Hroncovej a primátora hlavného mesta Bratislavy Matúša Valla. Podujatie organizuje BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti v spolupráci s UNESCO a Medzinárodnou úniou pre detskú knihu (IBBY) s podporou Ministerstva kultúry SR.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >