Úsmev ako dar pozýva na bežecké podujatie The Run Slovakia

TASR, 1. mája 2019 o 13:11

Organizácia Úsmev ako dar vytvorila desaťčlenný tím, ktorý pobeží na štafetovom behu The Run Slovakia trasu dlhú 243 kilometrov z Tepličky do Bratislavy. Bežci majú stále možnosť sa registrovať, beh sa uskutoční 14. až 16. júna. Tím Úsmevu ako dar podporí aj olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth. Účasť na pretekoch je pre organizáciu ďalšou z aktivít na podporu detí v náhradných rodinách či detských domovoch.

Záujemcovia sa môžu zúčastniť na behu s neziskovou organizáciou Úsmev ako dar.

Foto: Shutterstock.com


Organizácia pozýva verejnosť, aby ich prišla počas pretekov podporiť. „Ďakujem všetkým nadšencom, ktorí odbehnú za Úsmev ako dar túto štafetu. Veľká úprimná vďaka patrí Matejovi Tóthovi, ktorý neváhal a stal sa naším kapitánom a ambasádorom," uviedla Mária Soboličová z Úsmevu ako dar. „Je to pre mňa veľká česť a dúfam, že svojou troškou prispejem k dobrej veci. A tak, ako je to princíp štafetového behu, rovnako je to aj princíp solidarity a pomoci," pripomenul Tóth.



The Run Slovakia je prvý interaktívny štafetový beh naprieč celým Slovenskom, ktorého cieľom je podľa organizátorov prepájať Slovensko od východu až po západ. „The Run Slovakia je moja srdcovka. A myslím, že nielen moja, ale aj ostatných skalných členov tímu, ktorí dobrovoľnícky aktívne pomáhajú pri príprave tohto náročného podujatia. Beh je výnimočný ľuďmi, ktorí ho organizujú, ľuďmi, ktorí ho bežia, a, samozrejme, naším krásnym Slovenskom," priblížil organizátor pretekov Dušan Tarčák. „Nie je len o športovom výkone, je o spoznávaní krás Slovenska na vlastných nohách, o skvelom športovom zážitku, ale aj o možnosti prekonať samého seba a štafetovo odbehnúť maratón," uviedli organizátori.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >