Tradície a špeciality Poľska predstavia cez víkend v skanzene Vychylovka

TASR, gb, 13. augusta 2020 o 04:50

Podujatie s názvom Pozdrav od susedov sa uskutoční v nedeľu 16. augusta v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke.

Skanzen Vychylovka.

Foto: fb skanzenu Vychylovka

Medzinárodnú prezentáciu ovčiarstva, kultúrnych zvykov a tradícií Poľska chystá Kysucké múzeum v Čadci. Na podujatí zahrá folklórny súbor Istebna a detský súbor Mała Istebna, hudbou spríjemnia aj jazdu železničkou.

Folklórny súbor Istebna je najstarším poľským regionálnym súborom. Jeho účinkovanie sa datuje už od roku 1901. „Zúčastnili sa na mnohých slávnych folklórnych festivaloch doma i v zahraničí, kde získali najvyššie ocenenia v oblasti ľudovej kultúry," priblížila hovorkyňa Kysuckého múzea Alexandra Janigová s tým, že pri dospelom folklórnom súbore pracuje aj detský folklórny súbor Malá Istebna. Vystúpia o 13.00 h na pódiu pri objekte Krčma z Korne a zahrajú aj o 14.30 h počas jazdy vláčikom na historickej lesnej úvraťovej železnici.

V rámci medzinárodnej prezentácie ovčiarstva prídu aj remeselníci, ktorí predvedú ukážky spracovania vlny. „Nebude chýbať tradičná poľská kuchyňa v podobe ovčích syrových špecialít. Milovníkov folklóru zaiste poteší ukážka a predaj krpcov či unikátnych výšiviek z Istebnej. Svoje remeslo predvedie aj košikár," dodala Janigová.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >