Tip na rodinný výlet: Bratislavské železničné stanice spojí v sobotu parný vlak

TASR, gb, 11. apríla 2019 o 23:00

Už túto sobotu 13. apríla si budú môcť Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta vyskúšať netradičnú formu dopravy po meste. Namiesto áut, MHD či bežných prímestských vlakov môžu medzi vybranými železničnými stanicami v Bratislave cestovať unikátnym parným vlakom. Ten spojí stanice Bratislava-hlavná stanica, Petržalka, Nové Mesto, Lamač a Bratislava-východ (Železničné múzeum).

V Bratislave budú v sobotu 13. apríla húkať parné lokomotívy.

Foto: Shutterstock.com

Cestujúcim to umožnia Železnice Slovenskej republiky, ktoré pripravili podujatie Prvý parný deň v spolupráci so Železničným múzeom Slovenskej republiky, Klubom priateľov histórie železničnej dopravy Bratislava, Klubom železničnej nostalgie Bratislava východ a občianskym združením Vláčikovo.

„Podujatie zároveň oficiálne otvára sezónu v Železničnom múzeu Slovenskej republiky. Hlavným lákadlom podujatia je spomínaná jazda mimoriadneho parného vlaku ťahaného parným rušňom 555.3008 Mazutka. Z Hlavnej stanice odchádza v sobotu o 9.50," informuje riaditeľ múzea Michal Tunega.

Podľa jeho slov súčasťou podujatia bude aj vozenie detí na drezinách, prezentácia modulového koľajiska, prehliadka historickej techniky či moderovaná prehliadka múzea so sprievodcom. Železničné múzeum Slovenskej republiky sa nachádza na Dopravnej ulici v štvrti známej ako Rendez.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >